Міцна настоянка з пелюсток троянд
Необхідні продукти:
- 3-х літрова банка, повна пелюсток троянд
- домашня міцна градусів 70
- 300 г цукру на 1 літр продукту
Покроковий процес приготування:
Насип пелюстки в банку доверху, але утрамбовувати їх не потрібно. Просто до горлечка набирай і цього досить. Потім залий смачною домашньою, але щоб градусів 70 було. Залиш на сонці на 2 тижні. Довго, але що поробиш!
Зціджуй в окрему тару рідину через марлю (або сито), щоб відокремити пелюстки. Марля потрібна для того, щоб пелюстки віджати. Якщо через сито, то можна придавити на деякий час.
Додай все в сироп, який приготовлений в пропорції 300 г цукру на 1 л води. Консистенція повинна бути схожою на не надто густий кефір. Розлий отримане по скляних пляшках і постав в прохолодне місце. Дістати їх можна буде тільки через два місяці.
Два місяці – це довго, справедливо зауважиш ти. Так, але зате який потім шикарний смак! Якщо чекати не хочеться, тоді додавай цукор відразу в банку, через два тижні отримаєш ту саму рожеву настойку, смачного!