19 Вересня, 2024
Варимо рівно п’ять хвилин: желе зі смородини «12 склянок». Смачнішого я не їла!

Варимо рівно п’ять хвилин: желе зі смородини «12 склянок». Смачнішого я не їла!

Можливо, все залежить від сорту смородини, але, вам зізнаюся чесно – смачнішого варення я, насправді, ніколи не їла! Справедливості заради, зауважу – на нашій ділянці росте дуже хороша смородина сорту «Селеченська»: у неї великі плоди і надзвичайно м’який, десертний смак.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Варення виходить повітряним, ніжним, легким, з легкою кислинкою і дуже-дуже ароматним, ягідки в ньому – м’якенькі, а саме желе неймовірно смачне.

Це справжній десерт. У нас на роботі банка такого варення відлітає за одне чаювання!

Рекомендую. Тим більше, що готувати його – легше легкого, а рецепт і запам’ятовувати не потрібно – пропорції настільки легкі, що самі в голову сідають.

Перед тим, як описувати рецепт і спосіб приготування, слід дати деякі роз’яснення: за умовний «стакан» з заголовка можна приймати абсолютно будь-які ємності – хоч склянки, хоч чашки, хоч банки літрові. Тут головне – пропорції. Тому, якщо ягід багато, то вважати їх можна і баночками, але тоді і цукор з водою теж вважаємо рівно такими ж баночками. Сподіваюся, зрозуміло пояснила?

Отже, беремо

12 склянок смородини;

1 стакан води;

15 склянок цукру.

Шляхом нехитрих підрахунків (ось де математика зі шкільного курсу в нагоді!) перераховуємо пропорції цукру і ягід: на 1 склянку ягід потрібно 1,4 склянки цукру і 1/12 склянки води.

Як готувати варення?

Рекомендую заздалегідь підготувати баночки, куди ви будете розкладати варення, тому що готується воно дуже швидко. Банки як слід помийте, якщо хочете – простерилізуйте і підготуйте кришки за кількістю банок.

У каструлю або таз, де будете варення варити, вилийте склянку води і чисті помиті ягоди, додайте половину норми цукру – 7, 5 склянок.

Варення слід довести до кипіння, по ходу справи постійно помішуйте ваше вариво, щоб цукор розчинився. Як тільки закипить – зменшуємо вогонь і відраховуємо рівно п’ять хвилин – і відразу вимикаємо. Варити більше не треба. Не лякайтеся, що варення стало рідким – так і повинно бути.

Додаємо у вимкнене варення залишки цукру, тут же інтенсивно мішаємо так, щоб цукор розчинився до кінця і відразу ж гарячим розливаємо по банках.

Залишилося тільки закупорити кришки – і вуаля! Справ, буквально, на 15 хвилин.

Остудіть варення прямо в баночках. Коли воно застигне, то перетворитися в ніжне ароматне желе. Зберігається варення прекрасно і при кімнатній температурі.

Їжте варення зі свіжоспеченим батоном і завареним чаєм – смакота! Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *