Відтоді, як я “підсіла” на іноземні кулінарні шоу, меню моєї родини різко змінилося.
Так, із нього раз і назавжди зникли важкі майонезні салати. Їм на зміну прийшли салат «Цезар» і грецький. Яєчню на сніданок, до слова, мої домашні теж більше не їдять. Адже куди смачніші американські панкейки.
Щоб американські панкейки вийшли пишними та з ідеальною скоринкою, як у голлівудському фільмі, слід строго дотримуватися пропорцій. Для приготування заморських оладок вам знадобиться всього 5 основних інгредієнтів. Решта лише доводять до смаку класичну страву. Ознайомтеся!
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 180 г
- Яйце 2 шт.
- Вершкове масло 50 г
- Молоко 275 мл
- Цукор 50 г
- Ванільний екстракт 1 ч. л.
- Сіль 0,5 ч. л.
- Розпушувач 15 г
- Оливкова олія до свого смаку
Приготування:
1. У глибоку миску вбийте яйця. Додайте цукор. Перемішайте віночком. Потім перелийте до яєць розтоплене вершкове масло. Перемішайте.
2. Влийте в миску екстракт ванілі та молоко. Змішайте інгредієнти віночком. Борошно з розпушувачем змішайте. Цю суміш просійте в миску з рідкими інгредієнтами.
3. Додайте трохи солі та перемішайте всі інгредієнти віночком. У вас повинно вийти оксамитове однорідне тісто, трохи густіше, ніж на млинці.
4. Пательню добре розігрійте, змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Вилийте по центру трохи більше ніж половини ополоника тіста.
5. Через секунд 7-10 тісто підрум’яниться знизу. Акуратно перегорніть його лопаткою. З іншого боку готуйте теж секунд 7. І так всі інші панкейки.
Панкейки складайте в кілька стопок у залежності від того, скільки людей за столом. На кожну стопку поставте один кубик вершкового масла. Полийте панкейки кленовим сиропом і подавайте до столу. Ось такий ситний солодкий сніданок по-американськи полюбляють мої школярі. А ви вмієте готувати американські панкейки? Рецепт навіть заучувати не потрібно!