Такі заготовки відмінно підходять до різних страв і ви обов’язково повинні приготувати їх за цим рецептом і спробувати.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- перець болгарський – 1.5 кг;
- баклажани – 750 г;
- гострий перець – 2 шт;
- сіль – 1.5 ч.л;
- цукор – 1.5 ч.л;
- часник – 3 зубчики;
- рослинна олія – 1 ст.л;
- оцет винний 6% – 1 ч.л.
Овочі промиваємо, видаляємо плодоніжки. Деко застилаем пергаментом і викладаємо овочі, розрізані на 2 частини.
Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо овочі 30 хвилин.
Виймаємо, охолоджуємо і знімаємо шкірку, і з баклажанів, і з перцю.
Часник нарізаємо. Перець і баклажани викладаємо в чашу блендера, додаємо часник, сіль і цукор, гострий перець. Якщо ви не любите дуже гостре, тоді додавати не 2 гострих перчика, а один. Все подрібнюємо в блендері.
Ставимо на повільний вогонь і випаровуємо 20 хвилин. В кінці додаємо винний оцет.
Баночки і кришки стерилізуємо і розкладаємо соус в баночки. Зверху заливаємо рослинних олією.
Для другого соусу потрібно:
- помідори зелені – 1 кг;
- хрін, корінь – 50 г;
- кріп – 50 г;
- цукор – 1 ст.л;
- сіль – 1 ст.л;
- часник – 50 г;
- перець гострий – 2 шт.
З цим соусом все просто: подрібнюємо помідори, гострий перець і часник в блендері, додаємо нарізаний кріп і видавлений часник, спеції, все ретельно перемішуємо і кладемо в баночку.