Замість дерунів я готую на сніданок картопляні трикутники (пиріжки). Ці пиріжки елементарно робити: без ліплення і навіть без качалки! Біля плити практично не стою
Я хочу запропонувати Вам рецепт найледачіших пиріжків-трикутників, які я знаю. Рада, що відкрила для себе такий рецепт. Буквально 15 хвилин і вже пишні пиріжки на столі. А ще вони без дріжджів. Готуються з найпростіших продуктів, які є у будь-якої господині в холодильнику. Я б сказала, що ці пиріжки “майже з нічого”.
Для приготування нам знадобиться:
- 180 гр. пшеничного борошна.
- 1 яйце.
- 300 гр. картопляного пюре.
- Сода, гашена оцтом – 1/4 ч.л., і оцту 0,5 ч.л. (можна і менше).
- За бажанням – часник, зелень, сіль і перець.
Приступимо до приготування!
До речі, я беру для цих пиріжків вчорашнє картопляне пюре. Зазвичай на другий день його ніхто не їсть, а ось ці пиріжки наминають за секунди.
Змішую картопляне пюре і яйце до однорідної маси. Я беру звичайну товкачку (мені так зручно).
Додаю соду гашене яблучним оцтом, сіль.
Потім можна додати будь-які спеції. Я додаю пару зубчиків часнику і зелень.
Додаю просіяне борошно і замішую тісто. Довго місити не треба. Я спершу додаю 100 грамів борошна і замішую тісто ложкою, а потім присипаю стіл борошном і поступово додаю борошно, що залишилося і замішую тісто руками.
Ось такий виходить колобок, до рук не липне.
Присипаю стіл борошном, руки теж присипаю борошном і з кулі формую корж діаметром 24 сантиметри (як моя сковорода).
Товщина коржа – 1 сантиметр.
З цим тістом дуже легко працювати.
Беру ніж для піци і розрізаю коржі на 8 пиріжків.
Добре розігріваю олію і перекладаю пиріжки в сковорідку.
Смажу по 2-3 хвилини з кожного боку. Смажені пиріжки дуже добре піднімаються і зарум’янюються.
Викладаю трикутники на паперову серветку, щоб зайвий жир “пішов”. Смачного!