20 Вересня, 2024
«Щоб грошей завжди вистачало, не забувай про це». Хитрість, якої навчила мене моя бабуся!

«Щоб грошей завжди вистачало, не забувай про це». Хитрість, якої навчила мене моя бабуся!

Ще декілька років назад мені завжди не вистачало грошей на проживання.

Жила від зарплати до зарплати, а інколи і її не вистачало. Позичала в друзів ще. З кожним днем ставало все важче і важче. Я розповіла про свою проблему бабусі, яка своїми словами змінила моє ставлення до фінансів. 

На той час я заробляла стабільно, але мало. Я це навіть за гроші не вважала, дуже сумно було перераховувати ці маленькі суми, тому я взагалі перестала їх лічити, правда, зробила я це даремно, як пояснила мені бабуся…

На вихідні я приїхала до бабусі. Через поріг я побачила, що вона сидить за столом з блокнотом та ручкою. Мені це було дуже дивно. Вона так щось рахувала на калькуляторі, що навіть не помітила, як я увійшла.

— Привіт, бабусю, — промовила я.

— Добрий день, дорогенька, — сказала вона мені у відповідь та підійшла. — Як справи? Я навіть не помітила, як ти увійшла.

— А що ти там таке робиш?

— Гроші рахую на місяць. Формую бюджет, щоб на все вистачило. Мені це дуже допомагає.

— Правда? Навчи мене, будь ласка. Останнім часом, у мене постійно не вистачає грошей. Напевно, варто подумати про те, як розпоряджатися ними більш грамотно… — сумно сказала я.

— Та що тут складного. Запам’ятай: до грошей треба знати правильний підхід. Слухай:

В день зарплати ділиш всю суму на три частини. Перша — це твої основні витрати, наприклад, продукти, побутова хімія, платежі за комунальні послуги. На них ти повинна виділити половину свого доходу. Друга частина грошей йде на потрібні речі, але не першої необхідності — одяг, якесь кухонне начиння і тд. На ці витрати ти повинна виділити 30% своєї зарплати. А ось третю частину грошей ти можеш відкладати, купувати на неї подарунки, оплачувати які-небудь раптові витрати. Це приблизно 20% твого доходу.

Насправді, мені це дуже допомагає. Я менше роблю необдумані витрати, тому і заощаджую кошти. Як на мене, це чудовий спосіб.  Продовжую використовувати цю корисну хитрість і далі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *