22 Листопада, 2024
Ці зміни відбудуться з вашим тілом, якщо ви відмовитеся від цукру!

Ці зміни відбудуться з вашим тілом, якщо ви відмовитеся від цукру!

Ці зміни відбудуться з вашим тілом, якщо ви відмовитеся від цукру!

Ці зміни відбудуться з вашим тілом, якщо ви відмовитеся від цукру!

Кілька років тому винуватцем усіх хвороб, а також появою зайвих кілограмів вважалися жири. Зараз їх начебто частково виправдали. І під пильну увагу потрапили прості вуглеводи, зокрема звичний всім цукор. І до слова сказати, не безпідставно. Чому краще відмовитися від цього продукту зовсім?

Наші гени найкращим чином пристосовані до переробки тих цукрів, які ми отримуємо з натуральними продуктами харчування, а не з цукром-рафінад. Білий цукор – продукт відносно новий (на прилавках він з’явився років 150-200 тому), який не потрібен нам в принципі. При цьому тяга до солодкого в нас так само закладена – адже з’ївши такий продукт, можна швидко отримати енергію. І якщо раніше цим солодким були ягоди і фрукти, то зараз – кондитерські вироби, соуси, фаст-фуд … ..

Відмовившись від цукру рафінаду, ви не тільки нічого не втратите, але ще і поліпшите своє здоров’я. Ось які зміни відбудуться з вами вже через місяць, розповідає Михайло Гаврилов, лікар-психотерапевт, к.м.н., автор запатентованої методики корекції харчової поведінки і зниження ваги.

Ви почнете знижувати вагу. Відомий факт, зловживання простими цукрами швидше позначається на вазі, ніж оббили жирної їжі в раціоні. Пов’язано це з особливостями перетворень глюкози і жиру в організмі. Жир – молекула складна, організму потрібен час, щоб її перетравити, транспортувати, знайти місце, куди відкласти …. На все це потрібен час. Глюкоза – це кінцевий продукт, який далі не розщеплюється. Її дуже просто взяти і будь-яким чином використовувати. Саме тому прості вуглеводи швидше відкладаються про запас, ніж сам жир.

Ви позбудетеся від харчової залежності. Солодка їжа відноситься до категорії тієї, до якої швидко виникає харчова залежність. Причому розвивається вона в 8 разів швидше, ніж залежність до кокаїну. Що відбувається, коли ви вживаєте подібні продукти? Нервові клітини смакового апарату, сприймаючи солодкість, дають сигнал до вироблення опадів, в тому числі і ендорфінів – хімічних сполук, що виробляються в головному мозку і приносять задоволення. Крім цього дані речовини на час зменшують біль і стрес. Переживання таких приємних відчуттів, часом, призводить до того, що ви починає відчувати непереборну тягу до солодкого. Ця їжа збуджує апетит, солодкість в смаку змушує з’їдати більше.

Ви знизите ризик розвитку цукрового діабету. Вживання цукру викликає швидке підвищення глюкози в крові, стимулюючи викиду великої кількості інсуліну. Якщо подібні скачки відбуваються досить часто, то розвивається інсулінорезистентність – клітини втрачають чутливість до інсуліну. Як наслідок, рівень глюкози в крові залишається підвищеним. Надалі гіперглікемія може стати причиною розвитку цукрового діабету другого типу.

Вам вдасться уникнути атеросклерозу. Відповідно до сучасних знань, саме любов до солодкої їжі підвищує ризики розвитку цього захворювання. Під впливом глюкози запалюються і починають руйнуватися стінки судин, за запалені ділянки чіпляються молекули ліпопротеїнів низької щільності (так званого «поганого холестерину») і починає формуватися тромб. Спочатку просвіт судини просто звужується, а за тим він може бути перекрити повністю.

Ви помітно покращає. Регулярне сильне підвищення рівня глюкози в крові призводить до того, що вона вступає в реакцію з білками – основного структурного елементу будь-якої клітини. В результаті цієї взаємодії білок окислюється – «зацукровується». Цей процес називається глікірованія. Як наслідок, відбувається поступове руйнування тканини того чи іншого органу, порушення її функції. Глікації білків колагену дерми – є основним чинником старіння. Тих, хто вживає більше простих цукрів, вікові зміни проявляються значно раніше. Один з найбільш важливих інструментів антиейджингу – обмеження простих цукрів в раціоні.

Ви будете рідше застуджуватися. Сахара розбалансує імунну систему. Його надлишок запускає аутоімунні процеси, і послаблює систему захисту, яка спрямована захист організму від хвороботворних вірусів і бактерій. Більш того, цукру активізує окислення ліпідів, що збільшує кількість вільних радикалів. Вони руйнівно діють на мембрани клітин і їх вміст, в тому числі і ДНК. Якщо говорити в цілому тканини і органи через це старіють швидше.

джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *