У цьому рецепті немає нічого зайвого, закуска виходить з ідеально збалансованим вмістом усіх продуктів, солі та спецій. Лечо займе гідне місце на столі.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- солодкий перець; 3 кг;
- помідори, 2.2 кг;
- перець гострий, 1-2 шт;
- часник, 1 головка;
- оцет будь-який (столовий, виноградний, яблучний), 70 мл;
- олія соняшникова, 100 мл;
- мед за бажанням, 1 ст.л;
- цукор, 100 г;
- сіль, 2 ст.л.
Процес приготування
Солодкий перець вибирайте м’ясистий, стиглий, соковитий, щоб заготівля вийшла ідеально.
Помідори перетворюємо на пюре і варимо на невеликому вогні 30 хвилин.
Солодкий перець нарізайте так, як вам подобається відчувати його в лечо.
Гострий перчик беріть за смаком і дрібно січемо.
Солодкий перець додаємо в помідорний сік і варимо після закипання 10 хвилин.
Додаємо гострий перець і тертий часник, цукор і сіль, оцет, олію, мед. Перемішуємо і тушкуємо після закипання під кришкою 5 хвилин.
Розкладаємо перець по стерилізованих баночках, трохи ущільнюємо та заливаємо помідорним соусом із каструлі.
Закручуємо кришками, залишаємо остигати і відправляємо зберігатися в підвал, комору, в будь-яке прохолодне місце.
Лечо виходить напрочуд смачним і ароматним, мед дає свою легку нотку і перець набуває дуже цікавого присмаку.