Дуже смачний салат на зиму без стерилізації, без оцту, без цукру!
Рецепт простий, вся наша родина обожнює цей салат. Я можу відкрити баночку і просто всю її з’їсти — ось і вечеря! Дуже рекомендую Вам спробувати закрити хоча б кілька баночок на пробу.
Складові:
- 2 кг баклажанів.
- 1 кг солодкого перцю.
- 700 грамів помідорів.
- 700 грамів моркви.
- 700 грамів ріпчастої цибулі.
- 400 грамів яблук.
- 10 зубчиків часнику.
- Великий пучок петрушки (кропу).
- 250 мл соняшникової олії.
- 1 ч. л чорного перцю меленого.
- 2 ст. л солі кам’яної.
Покроковий рецепт приготування салату на зиму з фото:
Всі овочі потрібно добре помити.
Нарізаю солодкий перець на невеликі шматочки. Ось такі:
Відразу всі овочі буду перекладати у велику емальовану каструлю.
Цибулю нарізаю на дрібні кубики та перекладаю в каструлю.
Моркву натираю на тертці й перекладаю в каструлю.
Помідори нарізаю на невеликі кубики та теж додаю до овочів.
Баклажани нарізаю на кубики й в каструлю.
Всі баклажани у мене не помістилися, частину відкладаю в глибоку миску.
Замітка: я баклажани «не вимочую», вони не гірчать. У мене баклажани зі свого городу. Але якщо Ви переживаєте, що будуть гірчити, то можете баклажани вже нарізані посолити й залити водою. Залишити хвилин на 20 і потім віджати та використовувати за рецептом.
Яблука нарізаю на кубики й теж до овочів.
Додаю до овочів в каструлі сіль і перемішую.
Порада! Сіль потрібно використовувати кам’яну куховарську.
Потім додаю соняшникову олію і ставлю каструлю на плиту на середній вогонь. Відразу ж додаю дрібно нарізану петрушку (можна кріп) і перемішую.
Овочі починають зменшуватися і поступово додаю баклажани, які залишилися.
Тушкуйте овочі близько 50 хвилин, я люблю, коли все м’яке. Ви можете і зменшити час готування. Періодично підходжу до каструлі та перемішую овочі.
За 5 хвилин до готовності додаю подрібнений часник (можна через прес або на дрібній тертці) і чорний мелений перець. Все перемішати, готую 5 хвилин.
Розкладаю салат по стерилізованих банках і закручую стерилізованими кришками.
Банки потрібно перевернути, накрити рушником і залишити так до повного охолодження.
Потім салат переношу в льох і зберігаю там. Друзі кажуть, що салат у них зберігається у квартирі, але у мене є льох і всі заготовки я зберігаю там.
Спробуйте приготувати хоча б баночку такого салату з баклажанами та перцем на зиму, Вам сподобається! Смачного!
Які салати ви закриваєте?