Завбачливі господарі завжди роблять на зиму запаси овочів та фруктів. Всі свої припаси вони опускають в льохи чи підвали. Головним овочем, який полюбляють наші співгромадяни є звичайна, але неймовірно смачна картопля.
Її заготовляють чи не найбільше, бо вона є найголовнішою складовою нашої української кухні. Перше, що з’являється на бульбі – це молоді зелені паростки, від чого вона зморщується, втрачає вологу й придатність до вживання. А ще вона починає зеленіти й від цього стає взагалі неїстівною, бо накопичує багато токсичного соланіну.
Зазвичай, картоплю зберігають в сітках, полімерних мішках, дерев’яних або пластикових ящиках. Вкиньте до них декілька яблук й вона долежить, а головне не буде проростати, аж до весни.
Яблука при зберіганні починають інтенсивно виділяти газ етилен, який гальмує проростання бульб.