Пиріжки на мінеральній воді неймовірно повітряні та смачні. Готуються швидко за простим рецептом.
Інгредієнти (для тіста):
- цукор – 2 ст. л.;
- мінеральна вода (газована) – 300 мл.;
- борошно – 3 ст. л.;
- борошно – 530 г;
- олія – 100 мл.;
- дріжджі свіжі – 30 г;
- сіль – 0,5 ч. л.
Інгредієнти (для начинки):
- родзинки – 70 г;
- журавлина (сушена) – 70 г;
- буряк – 2 шт.;
- цукор (за смаком).
Приготування:
- У мінеральну воду додати цукор, дріжджі, 3 ст. л. борошна, перемішати, накрити кришкою, помістити в тепле місце на 15-20 хвилин.
- Влити олію, посолити, перемішати.
- Борошно просіяти, ввести в суміш, замісити тісто (має вийти м’яке).
- Залишити тісто на 20 хвилин, щоб підійшло в теплому місці.
- Готуємо начинку: відварити, остудити, почистити та потерти буряк на крупній тертці, трохи відтиснути сік; журавлину і родзинки залити гарячою водою, процідити, дрібно нарізати; з’єднати буряк з сухофруктами, перемішати.
- Розділити тісто приблизно на 20 частин.
- Одну заготовку розкачати, покласти начинку, загорнути, притиснути краї. Так повторити зі всіма частинками тіста, дати постояти 20 хвилин.
- Смажити на олії на повільному вогні зі всіх боків або випікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
- У 2 ст. л. води розчинити 1 ст. л. цукру, змастити цією сумішшю гарячі пиріжки.
Смачного!