22 Листопада, 2024
Повітряні пиріжки на мінеральній воді. Їх з’їдають ще гарячими.

Повітряні пиріжки на мінеральній воді. Їх з’їдають ще гарячими.

Пиріжки на мінеральній воді неймовірно повітряні та смачні. Готуються швидко за простим рецептом.

Інгредієнти (для тіста):

  • цукор – 2 ст. л.;
  • мінеральна вода (газована) – 300 мл.;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • борошно – 530 г;
  • олія – ​​100 мл.;
  • дріжджі свіжі – 30 г;
  • сіль – 0,5 ч. л.

Інгредієнти (для начинки):

  • родзинки – 70 г;
  • журавлина (сушена) – 70 г;
  • буряк – 2 шт.;
  • цукор (за смаком).

Приготування:

  1. У мінеральну воду додати цукор, дріжджі, 3 ст. л. борошна, перемішати, накрити кришкою, помістити в тепле місце на 15-20 хвилин.
  2. Влити олію, посолити, перемішати.
  3. Борошно просіяти, ввести в суміш, замісити тісто (має вийти м’яке).
  4. Залишити тісто на 20 хвилин, щоб підійшло в теплому місці.
  5. Готуємо начинку: відварити, остудити, почистити та потерти буряк на крупній тертці, трохи відтиснути сік; журавлину і родзинки залити гарячою водою, процідити, дрібно нарізати; з’єднати буряк з сухофруктами, перемішати.
  6. Розділити тісто приблизно на 20 частин.
  7. Одну заготовку розкачати, покласти начинку, загорнути, притиснути краї. Так повторити зі всіма частинками тіста, дати постояти 20 хвилин.
  8. Смажити на олії на повільному вогні зі всіх боків або випікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
  9. У 2 ст. л. води розчинити 1 ст. л. цукру, змастити цією сумішшю гарячі пиріжки.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *