Кабачки — це дуже популярна культура, яку під силу посадити та виростити навіть починаючому городнику. Необхідно враховувати температуру повітря для висаджування кабачків, бо вони не люблять холоду. Тому, оптимальна температура землі для посадки овочів від +12 до +14 градусів, а вночі не менше ніж 8 градусів тепла.
Місце для висадки.
Місце має бути сонячним та водночас під тінню в обід, бажано без протягів.
Земля не повинна бути окисленою та занадто вологою.
Не садіть кабачки на місці, яке піддобрювали хлором.
Не висаджуйте їх разом з динями, кавунами, огірками та патисонами. Висаджувати можна на місцях де росли картопля, морква, бобові, зелень та цибуля.
Підгодівля ґрунту перед посадкою.
Перекопайте грядки та удобріть їх сумішшю із сульфату калію 20 грамів, суперфосфату 30 грамів та аміачної селітри 15 грамів.
Цієї кількості достатньо на один метр квадратний. Удобрюйте селітрою лише навесні. Можна додавати компост та перегній.
Розрихліть землю перед тим, як саджати. Для того, щоб земля краще прогрілася, постеліть на грядку плівку за 7 днів до висадки.
Підготовка посівного матеріалу.
Прогрійте насіння, поклавши його в пакеті на тиждень під сонячними променями.
Не слід замочувати насіння, якщо збираєтесь саджати у відкритий ґрунт. Якщо морозів вже не буде, можна замочити в теплій відстояній воді не більш ніж на три години або у спеціальному розчині, що стимулює ріст рослини. Ще один простий спосіб проростити насіння у вологій тканині. Коли воно проросте, можна одразу посадити до відкритого ґрунту.
Висадка кабачків.
Садіть насіння глибиною не більше 4 сантиметрів, відстань між ними повинна бути 70 см. Не пророщене насіння садіть по 3 штуки. Засипте землею, полийте водою та накрийте плівкою. Коли розсада зійде зніміть її.