5 Жовтня, 2024
Повчальна притча про те, як потрібно сприймати труднощі в житті

Повчальна притча про те, як потрібно сприймати труднощі в житті

Один бізнесмен купив величезний алмаз в Південній Африці, який був величиною з жовток курячого яйця. Людина засмутилася, оскільки усередині каменю була виявлена тріщина. Новий власник каменю показав цей алмаз ювелірові, в надії, що той порадить, як поступити з цим каменем.

Майстер захоплено похитав головою, і сказав:

– Цей камінь можна розколоти на дві частини, з яких вийти два прекрасні діаманти і кожен з них буде дорожчий за сам алмаз. Але проблема в тому, що необережний удар по каменю може розбити це прекрасне чудо природи на жменю найдрібніших камінчиків. Діаманти з них будуть у багато разів дешевші за цей алмаз, і практично нічого не коштуватимуть. Я не беруся так ризикувати і не робитиму цієї роботи.

Так само відгукувалися і інші ювеліри у багатьох країнах, де він бував з діловими поїздками. Тоді йому порадили звернутися до старого ювеліра з Амстердама, у якого були золоті руки.

Бізнесмен прилетів в Амстердам і знайшов там старого ювеліра. З цікавістю розглянувши камінь через монокль, той почав попереджати про ризик. Перервавши ювеліра, бізнесмен сказав, що цю історію він вже чув і знає напам’ять. І ювелір погодився допомогти, назвавши ціну за роботу.

Коли власник каменю погодився, мудрий ювелір звернувся до молодого підмайстра, який сидів вдалині спиною до них і займався своєю роботою. Узявши камінь, хлопчина поклав його на долоню і один раз ударив по алмазу молоточком, розбивши його на дві частини і не озираючись, повернув ювелірові. Приголомшений хазяїн діаманта запитав:

– Як давно він у вас працює?

– Всього третій день. Він не знає справжньої ціни цього каменю і тому його рука була твердою і не здригнулася.

Сприймайте усі труднощі в житті як те, на що легко вирішитися і не малюйте собі непереборних проблем.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *