6 Жовтня, 2024
“Подарунок” – повчальна притча, яка змусить задуматися кожну людину!

“Подарунок” – повчальна притча, яка змусить задуматися кожну людину!

Один юнак, закінчуючи коледж готувався до випускного вечора. Багато місяців він мріяв про чудову спортивну машину, яка була виставлена в автомобільному салоні.

Він знав, що батько дуже заможний і цілком міг дозволити зробити такий подарунок синові. Хлопець сказав батькові, що це все, чого він хоче.

Наближався день випускного і хлопчина вже чекав знаку, що батько купив машину.

Нарешті настав ранок випускного дня, батько покликав його до себе, сказав, який він гордий мати такого сина і як сильно його любить. Він дав синові красиво упаковану коробку. З цікавістю і невеликим розчаруванням молодий чоловік відкрив коробку і знайшов прекрасну, в шкіряній палітурці Біблію, з його ім’ям, витісненим на ній золотом.

У гніві він вигукнув батькові: «Ти такий багатий, а даєш мені Біблію?» Юнак вилетів з будинку, так і не взявши з собою Біблію.

Минуло багато років, цей хлопець став бізнесменом, у нього був красивий будинок і прекрасна сім’я. Він розумів, що його батько вже дуже старий і що він повинен відвідати його, бо не бачив його з того випускного дня. Але перш ніж він зміг поїхати, він отримав телеграму, в якій говорилося, що його батько пішов з життя і що він заповів все своє майно синові. Йому було потрібно негайно поїхати в будинок батька і подбати про речі.

Коли він приїхав, смуток і жаль наповнили його серце. Він став переглядати важливі документи батька і побачив зовсім нову Біблію, саме в тому стані, в якому він залишив її багато років тому.

Зі сльозами на очах він відкрив Біблію і почав гортати сторінки. Його батько акуратно підкреслив один з віршів – від Матвія, 7:11 –

«…Якщо ви, бувши злі, потрапите добрі дари своїм дітям давати, скільки ж більше Отець ваш Небесний подасть добра тим, хто проситиме в Нього!»

Як тільки він прочитав ці слова, з Біблії випали ключі від машини. На них була позначка з назвою автосалону – того самого, в якому продавалася спортивна машина, про яку він тоді мріяв. Також була вказана дата – день випускного і слова … СПЛАЧЕНО ПОВНІСТЮ.

А як часто ми з вами втрачаємо Божі благословення лише через те, що вони упаковані не так, як ми цього чекаємо?

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *