Часто готую цей торт для своєї родини. Адже це дуже просто, а продукти доступні.
Попри це, торт виходить надзвичайно смачним, ніжним і щоразу дарує море насолоди. Ніжним торт робить м’який заварний крем, з приготуванням якого впорається кожен. Мої родичі й гості обожнюють польський тортик, і я готую його майже кожних вихідних.
![](https://jemchyjinka.ru/wp-content/uploads/2020/09/1-16-500x281.jpg)
Для тіста візьміть такі продукти:
- Молоко 100 мл;
- Вода 100 мл;
- Масло вершкове 80 г;
- Борошно 150 г;
- Пекарський порошок одна чайна ложка;
- Яйця чотири штуки;
- Сіль половина чайної ложки.
Для крему візьміть такі продукти:
- Молоко півлітра;
- Яйця дві штуки;
- Цукор 150 г;
- Борошно 100 г;
- Масло вершкове 180 г.
Поетапний процес приготування:
1. Приготування заварного тіста
В першу чергу необхідно покласти масло в каструлю та помістити на вогонь середньої інтенсивності. Після того, як масло розтане, влити молоко, воду і розмішати, а потім всипати сіль.
Окремо треба з’єднати борошно з пекарським порошком і ввести в суміш у каструлю після того, як вона закипить.
![](https://jemchyjinka.ru/wp-content/uploads/2020/09/1598271278_af10d21c1c719e09e2d66f6a616c759b-800x450-2.jpg)
Потрібно вимісити тісто прямо в каструлі, воно має вийти густим. Треба його перемішати за допомогою лопатки до однорідного стану, а потім прибрати з вогню, щоб охолонуло.
![](https://jemchyjinka.ru/wp-content/uploads/2020/09/1598271281_85a9cddd7e7f509938984d21e67f1024-800x450-1.jpg)
У тепле тісто треба вбити яйця і перемішати. У вас вийде густе і тягуче тісто.
![](https://jemchyjinka.ru/wp-content/uploads/2020/09/1598271282_26c6d458798cf4ddc004abf2f00d2795-800x450-1.jpg)
Далі тісто потрібно розділити на дві частини та перекласти у форму, вистелену пекарським папером.
Далі треба нагріти попередньо духовку до 200 °. Помістити тісто на 20 хвилин. Потім запекти другу частину. Коржі повинні повністю охолонути.
![](https://jemchyjinka.ru/wp-content/uploads/2020/09/1598271284_ade41e53296231e666d339f6d56b9bb7-800x450-1.jpg)
![](https://jemchyjinka.ru/wp-content/uploads/2020/09/1598271286_598fb54cd9a0dabe75eb9c74ca566b73-800x450-1.jpg)
2. Приготування заварного крему
У каструлю потрібно налити молоко, вбити яйця, всипати цукор і борошно. Розмішати та відправити на плиту. Варити на вогні слабкої інтенсивності, весь час помішуючи віночком. Коли з’являться бульбашки на поверхні суміші, необхідно прокип’ятити її три хвилини та зняти з вогню. Нехай остигає.
![](https://jemchyjinka.ru/wp-content/uploads/2020/09/1598271288_0580bf08634099cbc124c9d6dbaca61f-800x450-1.jpg)
Окремо збити масло у м’якому стані за допомогою міксера до пишності. Додати по одній ложці крем у масло і перемішати.
![](https://jemchyjinka.ru/wp-content/uploads/2020/09/1598271290_507d00c9220f16dd3c60997a0f941ae9-800x450-1.jpg)
3. Формування торта
Один корж покрити всім кремом і накрити другим.
![](https://jemchyjinka.ru/wp-content/uploads/2020/09/1598271292_f2691ab5f2ba3e1c992803d823f3c344-800x450-1.jpg)
![](https://jemchyjinka.ru/wp-content/uploads/2020/09/1598271294_a5694ea8abb7b3c6d813615ea54116e2-800x450-1.jpg)
Верх торта можна прикрасити так, як вам подобається. Далі треба помістити торт на дві години на холодильну камеру.
![](https://jemchyjinka.ru/wp-content/uploads/2020/09/1598271296_5dcdda8780835932f7a0e34f5ac7a26f-800x450-1.jpg)
Любите торти? Як ви її готуєте для рідних? Діліться думкою з нами та іншими читачами!