22 Листопада, 2024
Яблучна смакота – пиріг, який тане в роті. Простий і швидкий рецепт

Яблучна смакота – пиріг, який тане в роті. Простий і швидкий рецепт

Хочу сьогодні поділитися моїм улюбленим рецептом пирога з яблуками, хоча, в цьому випадку, швидше навпаки – це яблука з пирогом. А все тому, що їх буде дуже багато.

Також такий пиріг називається “Варшавським”. Виходить він божественно смачним, ніжним і соковитим. Готувати його  – просто задоволення, адже це дуже легко і швидко. Я готую цей пиріг обов’язково кожних вихідних і вам наполегливо рекомендую. Випічка з чашкою кави або чаю подарує море задоволення і підніме настрій.

Які продукти потрібні (діаметр форми у мене 22 сантиметри):

  • Манка – 160 г;
  • Цукор ванільний – 10 г;
  • Борошно – 130 г;
  • Цукор – 190 г;
  • Вершкове масло в замороженому стані – 100 г;
  • Пекарський порошок – 10 г;
  • Сіль – одна дрібка;
  • Яблука кисло-солодкого сорту (я зазвичай використовую сорт “Симеренка”) – один кг.

Покроковий процес приготування:

1. У мисці з’єдную борошно, два види цукру, манку, дрібку солі та розмішую. Поділяю цю суміш на 4 порції.

2. Далі беруся за яблука – вирізаю серцевину і відриваю хвостики.

3. Потім тру на великій тертці. Соком лимона НЕ скроплюю, оскільки потемнілі фрукти додадуть гарного відтінку карамелі шарам випічки. Яблука ділю на три порції.

4. Тепер займаюся підготовкою форми: стелю пекарський папір на дно і закріплюю його з боків за допомогою змазування маслом рослинного походження.

5. Висипаю одну порцію сухої суміші, розподіливши рівномірно по дну форми.

6. Другий шар у мене з яблучок, теж розподіляю рівномірно.

7. На яблука висипаю другу порцію сухої суміші й так викладаю всі шари, що залишилися.

8. Верхній шар у мене з натертого на великій тертці масла. Посипаю ним рівномірно.

9. Потім трохи присипаю масляний шар цукром, щоб скоринка вийшла більш смачною.

10. Попередньо я  ввімкнула духовку і нагріла до 180 °. Розміщую там пиріг приблизно на 45 хвилин, випікаю до рум’яної скоринки.

11. Спочатку готовому пирогу даю охолонути (40-50 хвилин), а потім витягаю з форми. Пиріг дуже ніжний, тому в гарячому стані може поламатися. Крім того, за цей час випічка дійде до повної готовності.

12. Пиріг можна подавати як теплим, так і повністю остиглим.

Смачного!

Сподобався рецепт? Обов’язково поділися з друзями!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *