22 Листопада, 2024
Ферментований супер овоч: унікальний рецепт. Він повинен бути в твоєму холодильнику!

Ферментований супер овоч: унікальний рецепт. Він повинен бути в твоєму холодильнику!

Ферментована їжа має оздоровчі, а також відновлювальні властивості, які раніше в ній були відсутні зовсім або були лише в невеликій кількості.

Ферментований буряк визнаний ефективними ліками в боротьбі з проблемами травлення і харчової алергії. Приготувати його ви можете і вдома.

Користь ферментованого буряка

Ферментація – простий спосіб збільшити біодоступність корисних речовин, збагатитися корисними ферментами та бактеріями. Лікарі часто радять вживати сирий буряк, але не переборщувати з кількістю. А ось вживання овочу, який пройшов обробку, не має обмежень і рятує відразу в декількох випадках.

  • Зміцнює серце завдяки нітратам у складі.
  • Підвищує ефективність тренувань і витривалість спортсменів.
  • Має імуностимулюючі властивості.
  • Підвищує захисні реакції організму.

Звичайно ж, не всі ферментовані овочі однаково корисні. Вони збагачують організм лише в тому випадку, якщо ферментація проводиться природно. Звичайні сіль і вода роблять свою справу.

Як приготувати ферментований буряк

Складові:

  • 6 шт. буряка
  • 500 мл води
  • 0,5 ч. л морської солі
  • 1 паличка кориці
  • насіння гірчиці, фенхелю на смак
  • гвоздика на смак
  • насіння коріандру, паличка з корицею – за бажанням

Приготування:

1. Помийте буряк. Запікайте 1,5 години при 200 ° С.

2. Коли овоч охолоне, очистьте його. Наріжте смужками.

3. Розчиніть сіль у воді.

4. Пересипте в банку з широким горлом. Залийте продукт соляним розчином. Додайте спеції. Закрийте банку пластмасовою кришкою. Настоюйте 3 дні. Потім вживайте, а зберігайте вже в холодильнику.

Якщо в процесі ферментації на буряках утворюється плівка або піна, просто зніміть її. Маринад правильно ферментованого буряка завжди з приємним присмаком. Як тільки ви відправляєте місткість в холодильник, процес ферментації завершено.

Готовий продукт можна використовувати, так само як ви робили це раніше: в приготуванні борщу або улюбленого салату. Та просто спробуйте шматочок – гарантуємо, що буде дуже навіть смачно. Витратьте мінімум часу на приготування і їжте із задоволенням.

Поділіться на своїй сторінці, друзі оцінять ферментований буряк.

Увага! Будь-яка інформація щодо здоров’я та лікування, має лише ознайомлювальний характер! Перед тим, як використовувати будь-який засіб для лікування, обов’язково потрібно звертатися за консультацією до лікаря або до лікувального закладу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *