Той, хто не любить цибулю, просто не куштував її в маринованому вигляді.
І зробити пару баночок такої хрусткої цибулі обов’язково варто, адже інгредієнтів тут потрібно мінімум, а на підготовку доведеться витратити всього пару хвилин. Така ароматна цибулька з кисло-солодким смаком підійде і до овочів, і до гарнірів, і, звичайно ж, до м’яса. Тим більше, що подібна заготівля простоїть у холодильнику місяць і навіть довше.
Як замаринувати цибулю в оцті
Інгредієнти:
- 500 г червоної цибулі
- 250 мл винного оцту
- 140 г цукру
Приготування:
1. Насамперед почисть овочі. Відзначимо, що цибулю можна взяти й білу, адже на смак це не вплине. Інша річ, що з червоною цибулею заготівля виглядає куди смачнішою.
2. Наріж цибулю півкільцями та поклади в банку.
3. Оцет перелий в окрему каструльку, додай цукор і постав на вогонь. Можна додати гвоздику, кілька горошин перцю або навіть лавровий лист. Хоча і без цих спецій маринад виходить відмінним.
4. Доведи маринад до кипіння, після чого залий ним цибулю.
5. Остуди баночку до кімнатної температури та постав у холодильник. Готово!
Замаринувати цибулю для салату в оцті таким чином дуже просто, але зате під руками виявиться їжа, яка точно дочекається свого часу, навіть якщо твої домашні не дуже люблять цибулю.
Страва виходить ароматною, в міру солодкою і дуже хрусткою. Таку цибульку хочеться поїдати не лише на природі з шашликами, а й вдома з оселедцем. Хтось вважає таку мариновану цибулю ідеальним доповненням для салатів, а хтось їсть її навіть з хлібом. У будь-якому випадку виходить дуууже смачно.
Признавайтесь, любите цибульку? Як ви її готуєте для рідних? Діліться думкою з нами та іншими читачами!