19 Вересня, 2024
Промова геніального коміка, який завжди мовчав

Промова геніального коміка, який завжди мовчав

“Коли я почав любити себе, я зрозумів, що туга і страждання — це тільки попереджувальні сигнали про те, що я живу проти своєї власної істинності. Сьогодні я знаю, що це називається “Справжність”.

Коли я почав любити себе, я зрозумів, як сильно можна образити когось, якщо нав’язувати йому виконання його ж власних бажань, коли час ще не настав, і людина ще не готова, і ця людина — я сам. Сьогодні я називаю це “Визнання”.

Коли я почав любити себе, я перестав прагнути іншого життя, і раптом побачив, що все, що оточує мене, хто взяв би мене рости. Сьогодні я називаю це “Зрілість”.

Коли я почав любити себе, я зрозумів, що за будь-яких обставин я перебуваю в правильному місці в правильний час, і все відбувається виключно в потрібний момент, тому я можу бути спокійний. Тепер я називаю це “Впевненість в собі”.

Коли я почав любити себе, я перестав красти свій власний час і планувати грандіозні проєкти на майбутнє. Сьогодні я роблю тільки те, що приносить мені радість і щастя, те, що я люблю робити. Я роблю це своїм власним способом і у своєму власному ритмі. Сьогодні я називаю це “Простота”.

Коли я почав любити себе, я звільнився від всього, що приносить шкоду моєму здоров’ю — їжі, людей, речей, ситуацій. Всього, що тягло мене вниз і виводило геть від себе. Спочатку я назвав це позицією здорового егоїзму. Сьогодні я називаю це “Любов до самого себе”.

Коли я почав любити себе, я припинив намагатися завжди бути правим, і з того часу я помиляюся менше. Тепер я дізнався, що це “Скромність”.

Коли я почав любити себе, я припинив жити минулим і турбуватися про майбутнє. Сьогодні я живу тільки справжнім моментом, в якому все відбувається. Тепер я живу кожен день, день за днем, і називаю це “Здійснення”.

Коли я почав любити себе, я усвідомив, що мій розум може засмучувати мене, і що від цього можна захворіти. Але коли я об’єднав його з моїм серцем, вони стали союзниками. Сьогодні я кличу цей взаємозв’язок “Мудрість серця”.

Нам більше не потрібно боятися суперечок, конфронтацій або різного роду проблем з собою або з іншими. Навіть зірки стикаються, і з їх зіткнень народжуються нові світи. Сьогодні я знаю: “Це — Життя”.

Чарльз Чаплін, Промова на власне 70-річчя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *