22 Листопада, 2024
Це найважливіший жіночий вітамін. Ніколи не допускайте його дефіцит!

Це найважливіший жіночий вітамін. Ніколи не допускайте його дефіцит!

Краще за інші вітаміни відновлює імунну систему, підтримує роботу серця і кровоносних судин.

Стимулює діяльність всіх органів, особливо шкіри, а також сприяє нормальному росту волосся.

Фолієва кислота в комплексі з вітамінами В6 і В12 знижує ризик розвитку захворювань очей на 30%.

Фолієва кислота забезпечує шкірі здоровий колір. А разом з пантотеновою і параамінбензойною кислотами тривалий час захищає волосся від посивіння.

Цей вітамін особливо рекомендується під час вагітності. Щоденна доза фолієвої кислоти під час вагітності – 400 мг.

Результати багаторічних тестів показали, що тривалий прийом вітаміну В9 (фолієвої кислоти) дозволяє не тільки позбутися від багатьох ускладнень під час вагітності та пологів, а й неймовірно корисний для жіночого здоров’я аж до настання менопаузи.

Так, вчені з’ясували, що вживання фолієвої кислоти допомагає уникнути появи проблем з хребтом у дитини, сприяє правильному формуванню нервової системи плода.

Крім того, цей вітамін незамінний при лікуванні післяпологової депресії, тому його по праву вважають головним жіночим вітаміном.

У жінок нестача фолієвої кислоти може привести до відсутності нормальної реакції репродуктивних органів на естроген.

У підлітковому віці фолієва кислота коригує статеве дозрівання дівчини, допомагає при акне.

Але необхідний цей вітамін і чоловікам. Фолієва кислота працює в одній упряжці з тестостероном, сприяючи дозріванню сперми.

Щоб у юнака розвивалися нормальні статеві характеристики на кшталт голосу, бороди і збільшення простати для вироблення насіння, йому необхідна достатня кількість фолієвої кислоти.

Основні джерела фолієвої кислоти:

Бобові, салат, шпинат, капуста, зелена цибуля, зелений горошок, квасоля, соя, буряк, морква, томати, борошно грубого помелу та хлібобулочні вироби з цієї муки, гречана і вівсяна крупи, пшоно, дріжджі.

З продуктів тваринного походження багаті фолієвою кислотою печінка, нирки, сир, сир, ікра, яєчний жовток.

Однак необхідно щодня з’їдати величезну кількість потрібних продуктів, щоб заповнити зміст цього вітаміну в організмі.

Тому доцільно приймати його в таблетках, особливо з огляду на його невисоку ціну.

Всі матеріали носять виключно ознайомлювальний характер. Перед застосуванням і для більш детальніше інформацією звертайтеся до фахівців!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *