20 Вересня, 2024
Мудра та повчальна притча про чотирьох жінок. Прочитав її, ви багато чого зрозумієте

Мудра та повчальна притча про чотирьох жінок. Прочитав її, ви багато чого зрозумієте

Колись давно жив король, у якого було 4 дружини. Більше всіх, він любив наймолодшу четверту свою дружину. Він обдаровував її дорогим одягом, подарунками, пригощав всілякими ласощами зі свого столу і балував кращими делікатесами. Він завжди давав їй все найкраще.

Також сильно він любив і свою третю дружину. Дуже пишався нею і показував сусідам — ​​королям, вихваляючись. Але завжди боявся, що в один прекрасний день вона залишить його і піде до іншого.

Сильно любив він свою другу дружину. Вона була його найкращою порадницею і завжди була добра, уважна і терпляча з ним. Коли б у короля не виникали проблеми, він знав, що завжди може розраховувати на неї, і вона допоможе йому впоратися з труднощами.

Перша дружина короля була більше всіх віддана йому, вкладала багато сил, стежачи за його здоров’ям і всім королівством. Проте, король не любив її і, не дивлячись на її глибоку і безумовну любов до нього, ледь її помічав.
Одного разу Король захворів і зрозумів, що дні його полічені і жити залишилося зовсім мало. Розмірковуючи про своє розкішне життя, він раптом зрозумів і подумав: «У мене ЧОТИРИ дружини, але коли я помру, я буду в повній самотності».

Він покликав до себе четверту дружину і запитав: «Я любив тебе більше всіх, одягав в кращі наряди і дбав про тебе більше, ніж про інших. Зараз, коли я вмираю, ти підеш зі мною? «Ні, ні за що!» — відповіла четверта дружина і пішла, не додавши більше ні слова. Її відповідь була для короля, як гострий ніж у серце.

Засмучений, він покликав третю дружину і сказав: «Я любив тебе все життя, тепер, коли я вмираю ти підеш зі мною? «Ні!» — відповіла третя дружина. «Життя занадто хороше, коли ти помреш, я знову вийду заміж». Серце короля захололо.

Він запитав другу дружину: «Я завжди звертався до тебе за порадою, і ти завжди була поруч і допомагала мені. Коли я помру, підеш ти зі мною? «Вибач, але в цей раз я не зможу тобі допомогти, — відповіла друга дружина, — найбільше, що я можу для тебе зробити, це супроводити тебе до могили». Її відповідь розбила серце короля. Він був спустошений і розчавлений

Раптом пролунав голос: «Я піду з тобою! Неважливо куди ти підеш, я піду за тобою «. Король побачив свою першу дружину. Вона була дуже втомленою, худою, виснаженою і занедбаною, так як страждала від багаторічної зневаги і забуття. Дуже здивований і засмучений король сказав: «Мені належало краще піклуватися про тебе, коли у мене була така можливість!!!».

Насправді, у кожного з нас є такі ЧОТИРИ дружини.

Наша четверта дружина — це наше ТІЛО. І як би чудово ми не дбали про нього, коли прийде наш час, воно покине нас.
Наша третя дружина — це наше МАЙНО. Коли ми помремо, все воно дістанеться іншим людям.
Наша друга дружина — це наші БЛИЗКІ і ДРУЗІ. Неважливо, як сильно вони любили і підтримували нас при житті, після нашої смерті, щонайбільше, що вони можуть зробити для нас — це проводити нас до могили, молитися…
А наша перша дружина — це наша ДУША. Часто покинута, забута в нашій гонитві за багатством, владою і задоволеннями цього світу. Однак, тільки вона і є головна частина нас самих, яка завжди йде вслід за нами, куди б ми не пішли.

Пам’ятайте, думайте і дбайте про ДУШУ свою, бо вона єдине наше багатство, і тільки вона буде супроводжувати нас до Престолу Господа і ніколи не покине нас у Вічності.

Джерело.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *