20 Вересня, 2024
ТОКСИЧНІ ЛЮДИ НЕ ХОЧУТЬ ВАС ЛЮБИТИ, ВОНИ ХОЧУТЬ ВАС ВИКОРИСТОВУВАТИ

ТОКСИЧНІ ЛЮДИ НЕ ХОЧУТЬ ВАС ЛЮБИТИ, ВОНИ ХОЧУТЬ ВАС ВИКОРИСТОВУВАТИ

Вважається, що чим швидше ми позбавимо своє життя від негативної людини, тим краще, але насправді зробити це не так просто. Адже найчастіше токсичним є одним з наших близьких…

Токсичну людину часто буває дізнатися зовсім непросто. Вся справа в тому, що такі люди нерідко виявляються маніпуляторами і брехунами, що дозволяє їм вести з вами «подвійну гру» і майстерно прикидатися особистостями цілком позитивними.

Важливо відзначити, що поняття «токсичний» здатне охоплювати безліч різних речей, якостей і типів людей. Але зазвичай «токсичним» ми називаємо таку людину, спілкування з якою виснажує наші запаси енергії і щастя. Та й взагалі, токсичними можна назвати буквально всіх брехунів, маніпуляторів, скаржників і жорстоких людей, оскільки вони впливають на наше життя здебільшого негативно.

Як вам вчинити, якщо ви знаєте, що серед вашого оточення є токсична людина?

Вважається, що чим швидше ми позбавимо своє життя від токсичної людини, тим краще, але насправді зробити це не так просто. Тобто найчастіше токсичним є одним з наших близьких, членів родини або романтичний партнер.

При цьому піклуватися і любити людей, що шкодять нашому благополуччю, може бути особливо важко, оскільки ми навіть думки не допускаємо, що наші відносини можуть дійти до остаточного розриву.

Але деколи вони нам просто не залишають іншого вибору. Якщо ви впевнені, що якийсь чоловік у вашому житті виділяє отруту, але ви не хочете розривати стосунки, тоді відверто поговоріть з ним. Спробуйте поділитися своїми почуттями і пояснити, наскільки сильно вас ранить його поведінка.

Говорячи про його негативні слова і вчинки, які роблять вам боляче, постарайтеся навести конкретні приклади. Іноді друзі і родичі, які заподіюють біль, просто не усвідомлюють цього.

Однак найчастіше такі люди заперечують, що заподіюють біль, самі виставляючи себе жертвами.

Якщо, незважаючи на всі ваші старання, токсичний чоловік відмовився визнати, що його поведінка заподіює іншим біль, вам слід перейти до конкретних дій.

Встановіть межі і дайте зрозуміти, що якщо він перетне їх ще раз, у вас не буде іншого вибору, окрім як припинити з ним будь-які стосунки. При цьому важливо, щоб ви мали на увазі, що брехуни і маніпулятори можуть обіцяти змінитися, не маючи жодного наміру зробити це.

Якщо ви не проявите обережність, тоді токсична людина завдасть вам ще сильнішого болю, ніж раніше.

Токсичні люди хочуть вас не любити, а використовувати.

Так, токсичні люди можуть любити вас по-своєму, але це зовсім не означає, що ваші інтереси для них мають велике значення. Токсичні люди грають з вашими емоціями і використовують вас у своїх інтересах. Вони знають, що ви добросердні, великодушні і готові віддати їм усю свою любов – тільки скільки можете.

Більше того, вони знають, що ви, швидше за все, будете співчувати, коли вони будуть вдавати з себе жертву, і прощати. Розуміючи це, вони часто приносять фальшиві вибачення і дають порожні обіцянки. Тому ви знову і знову будете відчувати розчарування через їх вчинків і біль, який вони заподіюють.

На жаль, тільки після місяців або навіть років мук ви зрозумієте, що токсична людина ніколи не зміниться. Що ще більш важливо, ви побачите, що у нього навіть не було жодного наміру змінюватися. Це усвідомлення принесе вам біль, але, одночасно з цим, воно звільнить вас.

Ви заслуговуєте на того, хто буде вас любити і піклуватися. Зрештою, кожна людина заслуговує бути по-справжньому коханою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *