20 Вересня, 2024
Лише за однією ознакою можна зрозуміти, що чоловік не любить і бачить у вас тільки зручність

Лише за однією ознакою можна зрозуміти, що чоловік не любить і бачить у вас тільки зручність

Жінки, незважаючи на сучасні тенденції, у стосунках усе ще залишаються наївними. Звичайно, далеко не всі, але дуже багато хто поводиться занадто довірливо. Причому не тому, що їм щось обіцяли. Просто вони самі в це вірять.

Так трапляється і в парах. Усі оточуючі бачать очевидне, але жінка продовжує захищати і розповідати всім байки про те, яке прекрасне її сімейне життя.

У неї можуть бути синці під очима, вона може бути виснажена, але все одно заперечуватиме очевидне. Ось про це і хотілося б поговорити.

Не потрібно доводити до крайньої стадії. Біду варто передбачати трохи заздалегідь. Необов’язково десятки років обмірковувати або чекати. Усе можна побачити набагато раніше. Головне зняти рожеві окуляри і зануритися в реальність.

Немає вкладення – немає любові.

Я говорю не тільки про фінанси. Хоча це найвагоміший внесок, який не підлягає сумніву. Але так само не варто забувати і про емоції. Давайте відразу на прикладі:

Євген уже 12 років у шлюбі з Христиною. На перших роках життя вони буквально насолоджувалися кожною миттю. Євген не боявся виявляти увагу. Завжди влаштовували якісь романтичні зустрічі, дарував подарунки, допомагав чим міг. Причому все це було не космічних масштабів, а цілком побутового рівня. Дарував він не шуби і мерседеси, а умовно польові квіти, поки їхав від бабусі з села.

У ньому кипіли якісь емоції, він радів тому, що робить. Але поступово все це стало згасати. Як це і буває зазвичай у яскравих і пристрасних стосунках.

Перші ознаки почалися вже років 7-8 тому. Її вимоги він став називати дурістю, романтику застарілою дією. Квіти? Ось ще, витрачати на це час. По суті, він втомився від того, що робив на ранніх етапах.

Він став суворо вести бюджет і питати за кожну копійку, навіть зароблену жінкою. Він різко обрубав будь-який свій особистий внесок у Христину. Посилаючись то на втому, то на небажання або підвищену зайнятість. Загалом завжди були якісь причини.

Але наша героїня вірила, що все це зміниться. Він справді втомився, він справді може чогось не хотіти. Подумаєш? Давай краще я про нього подбаю. Ось його улюблений супчик, ось шкарпетки, ось обід на роботу зібрала. Поступово вони просто помінялися ролями. Тільки от біда в тому, що дружина і раніше все це робила. Вона не змінила свого ставлення до цього. А ось Євген закинув усе це.

Більшість чоловіків скажуть, що вона просто забагато хотіла, а він елементарно задовбався все це робити. Причому слова там будуть набагато грубішими, ніж я можу висловитися. Але ситуація тут зовсім інша. Вона не стала більше вимагати, вона не сиділа на дивані склавши руки. Навпаки, вона поводилася як справжня жінка. Впряглася у всю роботу і стала все робити і за нього, і за себе. Без будь-якої жалості до себе.

Ключовий момент у тому, що для неї було звичним терпіти. Подумаєш, завтра точно буде краще. Так рік за роком минав час. Нічого не змінювалося, інтерес з обох боків усе падав.

Так от, до чого я про це? Якщо у вас перестали вкладатися, значить і інтересу ви не представляєте. Все інше це жалюгідні виправдання. Треба називати речі своїми іменами.

Згадайте, як усе у вас починалося. Чи хвилювала вас втома, відсутність грошей або ще якась відмазка? Ні. Ви могли добу не спати, але зробити щось. Просто тому, що ви бачили в цьому якусь цінність.

Зрозуміло, з роками ми не можемо підтримувати все ту ж інтенсивність. Це було б божевіллям. Але якісь дії мають бути. Інакше для чого ви взагалі разом?

Це дуже низько починати вести підрахунок того, хто і кому за що винен. Мовляв, я ось тобі тоді допоміг, а ти так і не віддячила. Тому не чекай нічого від мене.

Стосунки – це те місце, де ми зобов’язані сліпо робити вчинки, які нам навіть не завжди вигідні. Але вони точно зроблять приємно найближчому і найріднішому. Якщо ви так не вважаєте, то напевно вам і не варто бути разом.

Зауважте, я не кажу про кохання та інші типові гучні слова. Я агітую за реальні дії, за вираження цих самих почуттів. Ось у цьому напевно і є сенс створювати пари. Але якщо вам це чуже, значить просто це не та людина. Зі своїм ви завжди захочете вкладатися і віддавати. Неважливо яких ресурсів це стосується. Ви просто робите це.

Тож припиняйте обманювати себе. Все очевидно і явно. Терпінням нічого не налагодите. Немає бажання? Тоді розходимося. Що швидше ви це зрозумієте, то серйозніше і відповідальніше станете підходити до вибору. Виявляється недостатньо звичної пристрасті для довговічності сім’ї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *