19 Вересня, 2024
Чим більше про вас пліткують, тим краще ви почуваєтеся

Чим більше про вас пліткують, тим краще ви почуваєтеся

Перемивають вам кістки – от і чудово… Нехай добре перемивають, щосили. Чим більше про вас лихословлять і пліткують, тим краще ви почуватиметеся, тим легшим стане тягар гріхів, які у всіх є, тим довше ви проживете. А ті, хто кістки перемивають – ну, ті, на жаль, житимуть гірше. На жаль. Нехай пілткують. Нехай дужче говорять за спиною. Подивіться самі, чи добре життя тих, хто перемиває чужі кістки? Чи добре вони живуть? Чи щасливі вони? Чи хтось їх любить? Ні? А це ось чому:

Кістки раніше насправді перемивали. Був такий обряд «вторинного поховання» за дохристиянських часів. Щоб позбавити людину, що нагрішила, від її гріхів, викопували скелет і мили кістки. Руками перемивали кожну кісточку до блиску. Ясна річ, що подібним ремеслом займалися недостойні члени суспільства; а каліки перехожі, жебраки, готові за полушку виконати огидну і похмуру роботу, заразні хворі з носом, що провалився, які вже не боялися ні зарази, ні трупної отрути, ні покійників… Займалися цією справою маргінали, «пропащі люди». Промиють кістки, а родичі згодом знову поховають свого померлого. Він тепер чистий і відмитий від гріхів. Його гріхи перейшли на тих, хто займався неприємною справою.

Так що «перемивати кістки» в давнину означало «позбавляти гріхів і покарання за гріхи», «брати на себе провини і помилки людини». Цікаво, що є подібне вірування в Індії: той, хто говорить про людину за спиною і зводить наклеп на неї, чистить їй карму. Рівно настільки чистить карму, наскільки забруднює і обтяжує свою. Той, про кого говорять, немов у лазні помився і попарився; він чистий і сповнений сил. А плітки всі в бруді. Але це їх особистий вибір – бути чиїмось «баньщиком».

Я постійно це спостерігаю: якщо вас лають ні за що, обговорюють, перемивають кістки – чекайте не бумерангу для кривдників, а для себе подарунка долі, нагороди, грошей, підвищення по службі. Особливо добре, якщо ви хворієте сильно, а на вас напали і обговорили. Або обрехали. Тому що ви видужаєте, швидше за все. Відмиєтеся від хвороби.

Куди піде хвороба – здогадайтеся самі. Туди ж піде бідність, якщо вона вас мучить. Нещастя. Тривоги. Не говоритиму, куди і до кого вони підуть. Тому що особисто мене це не тішить. Я просто розповідаю закон та правило. Але ви будете як після лазні, коли вас добре пропарили віником і змусили пропотіти. Ви чистий та здоровенький!

А пліткарів та агресорів я лаяти не буду. З причин, викладених у тексті. Навіщо брати на себе їхні гріхи? Своїх достатньо, які є у нас усіх. Так що побажайте їм у відповідь всього найкращого і не дуже засмучуйтеся. Зазвичай протягом кількох днів приходить результат, якщо зрозуміти сенс виразу “перемивати кістки”. Нехай перемивають. Дякуємо їм. Здоров’я, щастя, довгого життя.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *