20 Вересня, 2024
5 французьких способів підвищити самооцінку

5 французьких способів підвищити самооцінку

Упевненість – ключ до жіночої сили. Провівши сотні інтерв’ю і досліджень у Франції, журналістка Кет Джейми Каллан з’ясувала, як француженкам вдається завжди залишатися упевненими і задоволеними собою, не зловживаючи косметикою і візитами до пластичного хірурга.

Спосіб № 1: Таємний сад

У певний момент у кожної людини настає період емоційного спустошення. Нагромаджені дрібні проблеми і негаразди поступово “відгризають” по шматочку від нашого почуття “я”.

Найчастіше жінки, яких спіткало подібне стан вибирають помилкову тактику і глушать душевний біль алкоголем, заїдають її кілограмами морозива і шоколаду і йдуть на таку крайність, як дзвінки колишньому, але в такий спосіб неможливо підвищити самооцінку, і вона лише постраждає від негідної поведінки. Замість того щоб посилювати таким чином і без цього розхитане емоційний стан, варто поставитися з повагою до своєї втоми і спробувати все виправити і знову стати щасливою.

Таємний сад – місце, де відновлюється почуття сили і незалежності. Так можливо живити і підтримувати психіку. Джеймі Кет Каллан розповідає, що в моменти, коли сили француженки вичерпалися, і вона зовсім виснажена емоційно, жінка може піти в свою кімнату, закрити штори і приступити до читання захоплюючої книги або зайнятися йогою.

Таким чином, таємним садом може виступати книга, яку француженка читає кожен день в одному і тому ж кафе і приходить додому з цієї причини з почуттям якоїсь оновленості, якої набуває під впливом книгі. Повертаєчись до повсякденного життя, в реальний світ, вона відчуває , що знайшла себе в світі, який відокремлює її від коханця, чоловіка, дітей. Це почуття дуже корисно для підвищення самооцінки. Про свій таємний сад не потрібно говорити ні слова, адже сама думка про те, що він у Вас є, зможе додати сили і таємничості.

Спосіб № 2: Красиві речі.

Ми звикли день у день користуватися непримітними, “звичайними” речами, і наша самооцінка через це падає. Ми забуваємо про те, що у нас взагалі є красиві речі. Француженка ні за що не забуде про подарований бабусею срібний чайний сервіз – він красуватиметься у неї на столі щодня, а не тільки у свята.

Спосіб № 3: Надихати інших.

Хоча ми цього часто не усвідомлюємо, у нас щодня є можливість когось надихнути, змінити чиєсь життя на краще. Ми – приклад того, як потрібно жити у цьому світі. Навіть не розуміючи цього, ви можете бути наставником, прикладом для жінок і чоловіків молодшого віку. Тому, якщо ви не маєте бажання виглядати добре заради себе або навіть заради свого чоловіка, робіть це заради наступного покоління.

Наша присутність у світі не просто поліпшить наше життя, але може зробити краще весь світ.

“Якщо ми розпочнемо з простої прогулянки пішки і дозволимо собі задоволення “на інших подивитися і себе показати”, то відкриємо для себе чарівність чоловіка, який чекає нас в місцевому поштовому відділенні, – наводить приклади з життя француженок Кет Джейми Каллан. – Ми зупинимося, щоб спробувати нові чудові духи в найближчому магазині подарунків, заведемо собі звичку ритися на полицях книжкового магазину на сусідній вулиці.

Роблячи усе це, ми заземляємося, починаємо розвивати в собі “почуття ліктя”, виявляючи загальні інтереси з хазяями місцевих магазинчиків, фліртуючи з симпатичним продавцем в крамниці канцелярських товарів, обговорюючи міську політику з дівчиною в сток-центре. У результаті наша присутність у світі не просто поліпшить наше життя, але може зробити краще весь світ”.

Спосіб № 4: Пестувати свою унікальність.

Таємний ключ до краси француженки: вона задоволена собою. Єдине, що дозволяє виглядати і почувати себе прекрасним, – власне унікальне “Я”, виражаюче ваше серце і розум. Тому головне у будь-яких стосунках – зберігати особу, жити своїм життям, а не життям чоловіка, дітей, друзів.

Можна любити людину, здійснювати для неї різні “подвиги” і отримувати від цього задоволення, але ти не можеш жити за нього, а він не може жити за тебе. Ваш коханий любить вас такій, яка ви є, і треба зберігати це “яка ти є” завжди.

“Француженка знає, що саме її жіночність, її відмінність від чоловіка притягнули до неї його увагу, – говорить Кет Джейми Каллан. – Саме ці якості кинули йому виклик. Якщо ми станемо двійниками наших коханих, завжди погоджуючись з ними, носячи однаковий з ними одяг, – життя стане абсолютно прісним”!

Тому важливо підтримувати свою індивідуальність і “відмінність”. Якщо жінка не приносить свою індивідуальність в жертву стосункам, а залишається окремою особою, чоловік знає – вона духовно вільна, навіть коли вони разом.

Спосіб № 5: Помірність у всьому.

Одягатися на побачення або в спортзал, виходити в люди або сидіти удома. Той же принцип “чорно-біле” проявляється у нас, коли ми то обжираємося, то сидимо на дієті. Так і в любові: ми відмовляємо собі в чуттєвості, а потім стаємо тривожними, втрачаємо почуття упевненості і в результаті спимо з чоловіком, який нам абсолютно не підходить, – такий емоційний еквівалент великого пакету з чіпсами.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *