20 Вересня, 2024
Прощальне послання 27-річної дівчини , яка звернулася до своїх підписників за день до власної смерті, вразило інтернет.

Прощальне послання 27-річної дівчини , яка звернулася до своїх підписників за день до власної смерті, вразило інтернет.

Прощальне послання 27-річної австралійки Холлі Бутчер, яка звернулася до своїх підписників за день до власної смерті, вразило інтернет. Дівчина, яка боролася з раком, переглянула власний погляд на речі та час і вирішила поділитися життєвими порадами з іншими.

Несамовита сповідь Холлі стала вірусною сенсацією, розлетівшись по всьому світу. З моменту публікації в Facebook її лайкнули майже 210 тисяч осіб, понад 150 тис. поширили.

Холлі написала пост третього січня. Четвертого січня її не стало. У дівчини була саркома Юінга – рідкісна форма раку, що вражає в основному молодих людей.

Нижче наводимо переклад повного тексту прощальної записки Холлі Бутчер без змін.

Невелика порада від Хол:

Це дуже дивно – усвідомлювати і приймати свою смертність, коли тобі всього 26 років. Це просто одна з деталей, які ти ігноруєш. Дні пролітають повз, і ти чекаєш, що так буде завжди, поки не трапляється несподіване.

Я завжди уявляла, що коли-небудь стану старою, сивою і зморшкуватою, що у мене буде прекрасна сім’я (з купою дітей), яку я створю з коханою людиною. Я так сильно цього хочу, що аж боляче.

Так уже влаштоване життя. Воно тендітне, дорогоцінне та непередбачуване, і кожен новий день – це подарунок, а не невід’ємне право.

Зараз мені 27. Я не хочу вмирати. Я люблю своє життя. Я щаслива… Це заслуга моїх близьких.

Але не в моїй владі вирішувати.

Я пишу цю “передсмертну записку” не для того, щоб ви боялися смерті, – мені подобається, що ми практично не усвідомлюємо її неминучості… Крім тих випадків, коли я хочу про неї поговорити, і всі роблять вигляд, що це “табу”, яке нікого з нас не стосується… Це важкувато.

Я просто хочу, щоб люди перестали так переживати через дрібні, які нічого не важать, стреси в житті та згадали, що всіх нас врешті-решт чекає одна й та ж доля, тому треба робити все можливе, щоб твоє життя було гідним і хорошим, і без зайвої хірні.

Далі я викладаю купу думок, тому що в останні кілька місяців у мене було багато часу, щоб все обдумати. Природно, всі ці випадкові думки найчастіше лізуть мені в голову посеред ночі!

Коли вам захочеться понити про всякі дурниці (в останні пару місяців я таке все частіше помічаю), просто згадайте про когось, у кого реально є проблеми. Скажіть спасибі, що у вас така дрібна проблема і не партеся. Зрозуміло, що якісь речі вас дістають, але не треба на них зациклюватися і псувати настрій всім навколо.

Тепер вийдіть на вулицю, вдихніть глибше свіжого повітря всіма легенями, подивіться, яке небо блакитне і які дерева зелені, як все прекрасно. Подумайте, як вам пощастило, що ви маєте можливість просто дихати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *