20 Вересня, 2024
5 фраз, які говорять маніпулятори, щоб звести вас з розуму

5 фраз, які говорять маніпулятори, щоб звести вас з розуму

Що означає «маніпулювати»? Це контролювати та грати з людиною у своїх інтересах. Одне можна сказати, напевно: маніпулятори – великі експерти в тому, що вони роблять, а саме, обманюють. Вони добре знають своє «ремесло», граючи на чужих емоціях. Їм байдуже: чи чесні вони, чи ж чинять не по совісті…

Маніпулятори дбають лише про те, що вони можуть отримати від іншої людини, незалежно від того, якими методами вони діють. Так, вони здатні свідомо завдавати шкоди. А для цього типовий маніпулятор використовує загальний набір фраз. Тому обов’язково зверніть увагу на ці фрази!

1. “Ви мене неправильно зрозуміли”

Це звичайна фраза, яку вимовляють маніпулятори, коли вони спіймані на брехні. У цей момент вони переведуть всі стрілки на нас, щоб посіяти сумнів. Їх не можна недооцінювати, адже маніпулятори процвітають у створенні негативних емоцій. Крім того, вони ще й радіють, коли ви збентежені і введені в оману. Якщо ви спілкуєтеся з людиною, яка постійно вимовляє цю фразу, принаймні подумайте, хто перед вами.

2. “Ви дієте нераціонально (нелогічно, безглуздо і т.д.)“

Ця фраза дуже взаємопов’язана із першою. Мета тут, знову ж таки, полягає в тому, щоб викликати почуття сумніву та заплутаності. Фактично, це пряма атака на ваші розумові здібності. Ніхто не називає іншу людину божевільною, нелогічною, ірраціональною, оскільки це боляче і прикро. Немає значення тон, яким вимовляється ця фраза; це контекст. Маніпулятори можуть звучати м’яко та діяти знеособлено. Але не дайте себе ввести в оману: це все ж таки особисте. Це прикро. Це цілеспрямовано. І це вимагає швидкої та адекватної реакції з вашого боку.

3. «Ви дуже сприйнятливі»

До чого веде ця фраза? Все досить просто – вона викликає у вас знову ж таки сумніви. Навіть якщо людина чутлива, у цьому немає нічого поганого. На жаль, сприйнятливі люди часто стають жертвами маніпуляцій, адже вони дбайливі, співчутливі та чуйні. Вони відразу ж починають копатися у своїх думках і вчинках, картаючи себе за невірні дії. Це саме те, що хоче маніпулятор – щоб ви засумнівалися у собі, і щоб ваша самооцінка постраждала.

4. «Мені не подобається зайва емоційність»

Самі маніпулятори не так емоційні. Вони вважають за краще «займатися своєю справою», тобто смикати інших за ниточки витонченішим і менш очевидним чином. Маніпулятор буде говорити вам про те, що ви перебільшуєте і занадто переповнені емоціями. І знову «жертва» змушена аналізувати свої дії та засуджувати себе за нібито погану поведінку, хоча для цього немає жодних підстав.

5. “Ви занадто багато думаєте”

Так, ви надто багато думаєте: а чому б і ні? Може, в цьому і полягає ваш внутрішній саморозвиток. Маніпулятору не потрібно, щоб ви були раціональними – йому потрібно, щоб ваші думки направляв він. До речі, щоб знали, маніпуляції теж не є раціональною поведінкою. Простіше кажучи: людина, яка дійсно дбає і любить вас, ніколи не вдається до маніпулятивних дій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *