20 Вересня, 2024
Психолог: “У розумної жінки завжди буде і чоловік і його гроші”

Психолог: “У розумної жінки завжди буде і чоловік і його гроші”

Насправді через гроші сваряться, скандалять і розходяться мільйони пар. Причому, на будь-яких етапах відносин і з будь-яким рівнем достатку. Так що не важливо — ви в шлюбі чи тільки зустрічаєтеся, мільйонери або хіпі. Гроші — лакмусовий папірець відносин. Вона показує рівень турботи, довіри і відповідальності між чоловіком і жінкою.

Хто повинен платити? Чи потрібно бути фінансово незалежною? Ці питання неминуче спливають, як гігантський айсберг посеред моря. Проблема розподілу грошових ресурсів в парі стара, як світ. Звичайно, ми любимо один одного. Але ж і гроші теж! А ще — не хочемо, щоб нас обманули і обдурили наші почуття і очікування. Але, як не крути, без віддачі гармонійних відносин не побудувати.

ГРОШІ ЛЮБОВІ НЕ ПЕРЕШКОДА?

Насправді через гроші сваряться, скандалять і розходяться мільйони пар. Причому, на будь-яких етапах відносин і з будь-яким рівнем достатку.

Так що не важливо — ви в шлюбі чи тільки зустрічаєтеся, мільйонери або хіпі. Гроші — лакмусовий папірець відносин. Вона показує рівень турботи, довіри і відповідальності між чоловіком і жінкою.

Від цього нікуди не дітися. Завели відносини — ваші фінансові світи зіткнулися.

ПРАВИЛЬНІ РОЛІ

Якщо чоловік на першому побаченні «скинувся» на каву — нерозумно вірити в те, що після шлюбу він повноцінно забезпечить сім’ю . Швидше за все дружина продовжить вносити свою половину «мамонта» в сімейний котел.

Чи стане жінка 50/50, тобто — взаимозамінна чоловіку. Вона і кран полагодить, якщо він у відрядженні, і на відпустку скинеться. Якщо ви втомилися все тягнути і не відчуваєте себе ніжною і беззахисною — то спочатку неправильно розподілили ролі у відносинах.

У тому числі фінансових.

МЕНІ НІЯКОВО!

Улюблена фраза прихильниць «європейського менталітету». Відчувати себе нахлібницею — ось головний страх таких жінок. Тому вони розігрують роль повноцінного партнера, соратника, від якого пахне «чесністю» за версту.

Чоловіки звичайно цінують скромність, а не меркантильність. Але коли жінка не вміє приймати подарунки, допомогу, знаки уваги — вона перестає бути жіночною , її не хочеться оберігати, забезпечувати і радувати. А потім здивування — чому чоловік по-дружньому плескає мене по плечу і не бачить в мені жінку?

ТИ МЕНІ ВИНЕН

Зворотній бік медалі. Жіноче «Дай, дай, дай!» створило стереотип, що жінкам (особливо красивим) потрібні лише гроші. У справжніх здорових відносинах немає споживчого «вимагаю!».

Є взаємообмін — коли чоловік інвестує і закриває потреби жінки, а вона заохочує його мужність і робить успішним. Іншими словами, жінка і чоловік — як істоти однієї екосистеми.

Кожен виділяє енергію для підтримки життєдіяльності іншого.

РОЗМОВЛЯЙТЕ

У будь-якого нормального чоловіка є фінансові цілі. Це може бути свій бізнес, покупка квартири, нової машини, що завгодно! Логічно — вони вимагають вкладень.

Навіть якщо чоловік добре забезпечений, враховуйте його прагнення. І мільйонер — НЕ бездонна бочка, яка буде з будь-якого «хотіння» видавати гроші. Поговоріть про цілі серйозно. До шлюбу.

Інакше проблеми перейдуть в статус сімейних. Звідси — війна за гаманець.

1. ЧОЛОВІК — ДОБУВАЧ

І він за все платить. Це не покарання, а цілком нормальна чоловіча зона відповідальності. Деякі жінки зі шкіри геть лізуть, щоб нарівні поповнювати сімейний бюджет.

Потім дивуються, чому чоловік все більше лежить на дивані і нікуди не прагне. Тому що він знає — будь-яку фінансову діру залатає жінка. Згодом він перевірить другу половинку і на інші «таємні можливості».

Раптом, вона сама здатна шафи пересунути, поки він на рибалці?

2. ВЧІТЬСЯ ВЗАЄМООБМІНУ

Не думайте, що чоловік все повинен, а жінка такий собі споживач. Вона працює не менше, тільки в своїй, жіночої сфері впливу. Віддавати ніжність, любов, красу — це не про смс-ки з салону краси «Я тебе люблю, купи мені нові туфлі!»

По-справжньому мудра жінка розуміє, як важливо розвиватися. Вона зовсім не кімнатна болонка, яка не знає, як організувати свій день. Вона — натхненник, хранителька вогнища, коханка в одній особі.

3. ЗАБУДЬТЕ «Я САМА!»

Не жартуйте роллю солдата Джейн, яка «не плаче і нічого не хоче». Чоловіки хочуть бути потрібними, хочуть дарувати подарунки, хочуть забезпечувати сім’ю. Щоб чоловічий потенціал розвивався — жінка просто зобов’язана перекладати фінансові питання на чоловічі плечі. Її бажання як паливо для його двигуна.

4. ПРОСИТИ ПОТРІБНО ВМІТИ

Чоловік відчуває, коли за проханням ховаються фальш і користолюбство. Ніяких ультиматумів, грубого тону. Починайте з малого і поступово збільшуйте запити.

Без різниці, що ви попросили — букет квітів або діамант — однаково дякуйте і радійте. У гідного чоловіка не потрібно клянчити і стояти в «позі прохача».

Це вже не про здорову подяку.

5. ДОВІРА — МІЦНИЙ ФУНДАМЕНТ ВІДНОСИН

Як стрибнути з високої скелі і бути впевненим, що внизу вас зловлять. Воно в твердій переконаності, що тебе підтримають, не засудять, чи не збовтнуть зайвого. Тоді і секретів не буде — хто скільки отримує і під яким матрацом захована заначка.

6. ЖІНКА НЕ ДАРУЄ ДОРОГІ ПОДАРУНКИ

Тут все просто. Важливий не цінник на Лексусі, і навіть не сам Лексус. Важливо банальне увага і емоції, які подарунок викликав. Не витрачайте багато на чоловіка, щоб відповідати його статусу або самостверджуватися.

Багато дівчат скаржаться: «Чоловік мене забезпечує, мені дико просити гроші йому ж на подарунок». І не потрібно! Матеріальні дорогі подарунки — привілей чоловіків. Шукати дорожче, брати кредити або позичати — протипоказано.

7. НЕ ЗАГОСТРЮЙТЕ УВАГУ НА ДОХОДИ

Так, мало кому вдається побудувати з милим рай у курені. Але робити акцент у відносинах на гроші теж нерозумно. Щастя — всередині нас. Навіть якщо ви поїдете на Мальдіви, то повезете порожнечу всередині. Однаково добре з чоловіком має бути при будь-яких розкладах. Тоді фінансові злети і падіння не страшні.

Пам’ятайте, грошові відносини між чоловіком і жінкою закладаються з першої зустрічі. Придивіться до партнера уважніше, а не кидайтеся у вир з головою.

Жадібний — не думайте, що перевиховати. І справа не в рівні достатку: нехай краще поділиться останнім шматком хліба, ніж затисне мільйони. Любов не вимірюється в кількості грошей, а в здатності віддавати.

Автор Ярослав Самойлов

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *