20 Вересня, 2024
Чому, чим старша жінка, тим коротше стриже волосся

Чому, чим старша жінка, тим коротше стриже волосся

Давно помічаю таку закономірність, що чим жінка старша, тим вона намагається якомога коротше підстригти своє волосся.

Та й статистика говорить про те, що приблизно 70% жінок за 40 обрізають свої локони.

На що вони спираються, роблячи такий вибір? Мені ось здається, що в результаті всі починають виглядати одноманітно. Звичайно, втручатися в бажання людей я не маю права, але мені таки не зрозуміло, чому так відбувається!

Адже деяким після 40-ї коротка стрижка не йде. Вона старить, відкриває всі проблемні місця, робить жінку нецікавою. Обличчя відкривається, оголюється кожна складочка та зморшка. Я ось думаю, що, перш ніж стригтися, треба подивитися на своє обличчя, плечі, шию та фігуру загалом, а потім уже ухвалювати рішення.

Довге волосся завжди вважалося окрасою жінки. Вони навіть роблять представниць жіночої статі молодшою. Ми не перестаємо бути жінками після 40-50 років! Так що не тільки молодим можна ходити з шикарною шевелюрою. Якщо у вас волосся в хорошому стані, густе, доглянуте, то хіба варто з ним ось так брати і прощатися?

Так само помічаю, що у багатьох дорослих дам коротке волосся взагалі неакуратно укладене, часом складається враження, що воно не розчісується!

Стилісти стверджують, що коротка стрижка візуально омолоджує. Але такий варіант іде далеко не всім. Тож вік не привід зовсім відмовлятися від довжини. Якщо вам так закортіло підстригтися, потрібно враховувати безліч факторів.

Наприклад, якщо у вас коротка шия, то можете відразу ж забути про коротку стрижку. Тому що ваше проблемне місце відразу ж відкриється, і всі концентруватимуть на ньому увагу.

Якщо обличчя кругле, коротка стрижка робитиме жінку комічною. Якщо у вас зайва худорлявість, а саме не вистачає округлості форм, то коротка стрижка перетворить вас на хлопчика, звичайно, вже підстаркуватого. І, навпаки, якщо ви маєте дуже великі форми, то короткою стрижкою ви просто порушите всі пропорції. Широкі плечі – ще один привід не робити коротку стрижку, інакше вони будуть ще масивнішими.

Повне обличчя, нечіткий овал обличчя, друге підборіддя – скажіть короткій стрижці ні! А ще коротке волосся з повною відсутністю на обличчі косметики теж поганий варіант. І не забуваємо про укрупнений носик! Ваша родзинка може перетворитися на серйозну ваду!

Якщо у вас мужні риси обличчя, то коротка стрижка це тільки підкреслить, а кожній жінці хочеться виглядати жіночно, незалежно від її віку. Величезні очі та коротка стрижка перетворять вас на інопланетянина. Загалом варто 10 разів подумати, а краще порадитися з професіоналом, перш ніж йти на стрижку.

Серед зірок шоу-бізнесу часто зустрічаються дамочки, які раптово вирішили попрощатися зі своїм волоссям. Називаю це переклинило чи коротнуло. Наприклад, Гвінет Пелтроу, Вікторія Бекхем, Тайра Бенкс. Не зовсім їм йде коротка стрижка, але, не варто забувати, що вони зірки, у них є свої стилісти, які завжди допоможуть скоригувати в образі недоліки та гідності, одні приховавши, інші підкресливши.

Чомусь є думка, що з коротким волоссям простіше. Ні, навпаки, доведеться постійно робити укладання. А довгі на крайній випадок завжди можна заколоти, зробити кучері, кінський хвіст, заплести косу, зробити гульку, що дуже модно. Особливо, якщо волосся у вас хороше, красиве, блискуче, не варто від нього відмовлятися!

А що ви думаєте з цього приводу?

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *