20 Вересня, 2024
“Ніхто не зобов’язаний робити вас щасливими!” Текст, що змушує задуматись

“Ніхто не зобов’язаний робити вас щасливими!” Текст, що змушує задуматись

Ніхто не зобов’язаний робити вас щасливими!
Загалом всі, ніби згодні, а ледь що – ти мені життя угробив!
Ми так чекаємо від чоловіка, мами, брата і сусіда з п’ятого поверху, що вони прийдуть і щось для нас зроблять, щось, що обов’язково приведе нас з точки Б, де немає щастя, в точку А, де воно є.
Чекаємо, з детективною точністю відстежуючи НЕ зроблене, опускаючи те, що робиться! В результаті ми впадаємо у відчай, нудьгу і гнів, створюючи драму! Заламуємо руки, б’ємося в істериці і кричимо, що він міг би обов’язково подарувати квіти, машину, шубу! А вона могла нарешті зварити цей чортів борщ або заткнути рот!

До цього тут же згадуємо, що ось якби в п’ять, десять, тридцять батьки дали нам машину, вищу освіту або любов, звичайно ж наше життя склалося інакше! А потім поліруємо це все образою на першого вчителя, суспільство і країну, тому що всі вони, абсолютно всі… щось нам не додали, не доробили, не досказали!

А це «не до …» обов’язково призвело б нас до щастя! Але тепер, без цього «не до …», звичайно ми не щасливі і ніколи вже такими не станемо, а все через них. І ми ненавидимо їх, тією тихою витісненою ненавистю, стаючи ще найнещаснішими!
Дружини виють і кусають лікті, як їм не пощастило з чоловіками, чоловіки плюються на дружин. Діти скаржаться на батьків, батьки незадоволені дітьми і здається весь світ зійшов з розуму, забувши одне важливе правило!
НІХТО НЕ ПОВИНЕН РОБИТИ ВАС ЩАСЛИВИМИ! НІХТО!
Та й ви, будемо чесні, не дуже прагнете в зворотну сторону.


Але, якщо б ви розуміли, що інші люди вам нічого не винні ви б відчували до них почуття подяки, за те, що вони для вас РОБЛЯТЬ! Але ні, ви ненавидите їх за те, що вони для вас НЕ роблять і страждаєте від цього все більше!
Вдумайтеся в ці прості слова і усвідомте їх! Адже, здавалося б, як все просто! Але, як же складно і не досяжно!


© Василиса Савицька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *