20 Вересня, 2024
Чому розумні жінки нещасні в особистому житті: 2 цитати Еріха Марії Ремарка

Чому розумні жінки нещасні в особистому житті: 2 цитати Еріха Марії Ремарка

«Ніколи не роби ніяких складних ходів, якщо того ж можна досягти набагато простішими способами. Це – одне з наймудріших правил життя. Застосовувати його на ділі дуже важко ».

Мені часто доводилося чути від розумних і талановитих жінок, як вони нарікали на те, що їх невдачі в особистому житті пов’язані з наявністю у них розуму. При цьому вони іронічно додавали, що якби була можливість, то вони б краще свій розум обміняли на красу.

І парадокс у тому, що вони мають рацію, хоча саме з такими жінками спілкуватися найцікавіше, адже, у них широкий кругозір і багата ерудиція, а спілкування – це головний двигун відносин.

Що ж тоді не так? Чому їм не щастить у коханні? Частково в причинах цього допоможуть розібратися дві цитати німецького письменника Ремарка, який багато міркував у своїх книгах про природу і мінливості кохання.

Отже, перша цитата:

« Для кохання необхідна наївність. Ти ж знаєш, що я маю на увазі: просту душу, ще не поїдену скепсисом і надінтелігентністю ».

Ви могли помічати, що закохані люди стають схожими на дітей. У них з’являється притаманна дітям простота, спонтанність, наївність, легкість і трішки божевілля. Проблема ж багатьох розумних людей – не тільки жінок – в тому, що вони не вміють відключати свій інтелект, коли стикаються з коханням.

А кохання і логіка – це два протилежних і часом ворожих одна одній явища . Любов ірраціональна і законам логіки не підкоряється.І через це у розумних жінок виникає внутрішній конфлікт, а це призводить до безлічі труднощів:

  • вони важко пробачають чужі недоліки і провини, так як у них висока думка про себе;
  • вони серйозні і відповідальні, а чоловік, стомлений різними справами, шукає в жінці відпочинок і грайливість;
  • у них висока планка вимог, а у відносинах дуже важливо приймати партнера таким, яким він є, з усіма його перевагами і недоліками.

Тому доля начебто спеціально часто дає таким жінкам близьких чоловіків, щоб вони стримали свою гординю. А розумні жінки не готові миритися з таким станом справ, ось і залишаються одні.

Тому таким жінкам у відносинах треба навчитися між почуттями і розумом віддавати перевагу почуттям, а також простіше ставитися до себе, до людей і до життя.

Ну і друга цитата, яка в чомусь розширює сенс першої:

«Ніколи не роби ніяких складних ходів, якщо того ж можна досягти набагато простішими способами. Це – одне з наймудріших правил життя. Застосовувати його на ділі дуже важко ».

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *