20 Вересня, 2024
4 безпардонні, але мудрі цитати Фрейда для жінок

4 безпардонні, але мудрі цитати Фрейда для жінок

В юності дуже хочеться знайти відповідь на запитання: “Хто я є в цьому житті?” Я також шукала. Але мені траплялися різні тести у глянцевих журналах з їхніми дурними результатами: “Начальниця, богиня, небезпека для чоловіків, кар’єристка, зірка”.

Швидко стало зрозуміло, що шукати відповідь треба у серйозній літературі.

З подивом дізнаюся, що багато жінок і в 30, і в 40, і в 50 років до кінця не розуміють себе та своєї ролі в житті. Немає розуміння – немає і результату. Потрібна важка артилерія. Наприклад, думки “батька психоаналізу” Зигмунда Фрейда.

Прочитайте лише 4 його висловлювання і ви дізнаєтеся про себе багато нового.

Чому поряд зі мною немає справжнього чоловіка?

“Ми вибираємо одне одного невипадково. Ми зустрічаємо лише тих, хто вже існує у нашій підсвідомості.”

Багато жінок точно не знають, з яким типажем чоловіки вони могли б прожити все життя. Чекають, що серце підкаже. А заміж ідуть не за тих, кого самі обрали, а за тих, хто їх вибрав. Цей шлюб приречений на крах, бо нас обирають ті, кого ми перевершуємо за всіма статтями.

Чому немає успіху у житті?

“Масштаб вашої особистості визначається величиною проблеми, яка здатна вивести вас із себе”

Успіху (визнання, доброго життя, високої посади, поваги оточуючих) досягають виключно сильні особистості. Терплячі, старанні, завзяті. Вони спокійно продовжують працювати навіть тоді, коли світ довкола руйнується. Сила така ж тиха і непомітна, як і ніжність.

Такі жінки не будуть впадати істерику з будь-якого приводу, дутися, ображатися, плакати через поламаний ніготь.

Чому маю низьку самооцінку?

“Перш ніж діагностувати депресію і занижену самооцінку, переконайтеся, що ви не оточені ідіотами.”

Для того, щоб давати оцінку самій собі, необхідно пишатися собою. Добитися цього самонавіюванням не можливо. Потрібні конкретні справи та результати. Жінки, які нічим конкретним не зайняті, змушені дослухатися того, що про них скажуть інші.

Втім, великі люди теж нічого хорошого в ледарях та лінивицях не роздивляться. Вихід один – спочатку щось у себе вкласти, щоб щось із себе уявляти.

Моя особистість розвиваєтся чи деградує?

“Єдина людина, з якою ви повинні порівнювати себе, це ви у минулому. І єдина людина, краще за яку ви повинні бути, це та хто ви є зараз.”

Як зрозуміти – чи йде розвиток? Випишіть на листочок 10 фільмів та книг, які ви подивилися та прочитали за рік. Випишіть 10 прізвищ людей, з якими спілкуєтеся. Щоб ви сказали про людину, якби знали про неї ці вступні дані?

Чи змінився ваш стиль одягу за останні 5 років? Ваше мовлення? Ваші погляди життя? Ваш прибуток? Ваші цілі? Чи здійснилося те, про що ви мріяли 10 років тому? Чи ви так само стоїте в тій же вихідній точці, тільки проблем додалося?

Не замахуйтесь на життя топ-моделей та мільйонерів, працюйте над собою, змінюючи помалу свою реальність.

Деградація починається тоді, коли ви складаєте руки і кажете: “У цій країні все погано, я нікому нічого не винна, від людей одні розчарування. Закрийте очі на чужі успіхи. І почніть радіти своїм.

Не дозволяйте собі впадати у відчай, якщо не все, що ви задумали – вийшло. Іноді доля має інші плани на ваше життя.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *