19 Вересня, 2024
Якщо ви думаєте, що після 50 вже пізно – просто прочитайте цю історію!

Якщо ви думаєте, що після 50 вже пізно – просто прочитайте цю історію!

Стільки всього хочеться пізнати, але час біжить невблаганно… І настає такий момент, коли здається, що вже занадто пізно що-небудь починати. Вік не той, здоров’я, сил ні на що не вистачає… Але, як сказав один мудрець: «Людині дається рівно стільки енергії, наскільки великі її цілі!»

Є люди, які з віком не тільки не опускають руки, але і розширюють свої горизонти.

Прочитайте і дійте! Зараз — найкращий час!

В день, коли Вікі Морон виповнилося 50, вона зрозуміла, що більше не можна відкладати! Якщо ще почекати, то можливості виконати свої мрії точно вже не буде.

Вікі склала список з своїх заповітних бажань і приступила до їх здійснення.

Проблема полягала в тому, що бажання у Вікі Морон були практично нездійсненні.

По-перше, вивчити англійську мову. З нуля, в п’ятдесят років?!

По-друге, співати і виступати з концертами. Звичайно, співати і виступати Вікі хотіла з самого дитинства. Але, завдяки родичам, твердо знала, що у неї немає ні голосу, ні слуху. Вона і в 20-ть років боялася, що якщо заспіває, то виставить себе на посміховисько. А вже в 50 так і поготів пізно починати співати!

По-третє, море підкорити. Вікі завжди мріяла навчитися керувати вітрильним човном. Але тільки вона смертельно боялася води.

Нарешті, по-четверте, Вікі дуже хотілося спробувати себе в ролі акторки. В молодості якось не склалося. Потім не було часу. Прикро звичайно, що так і не вийшло. Але намагатися зараз? В її-то віці, без досвіду?!

Простіше кажучи, мрії у Віки були абсолютно нездійсненні. Та це її зовсім не бентежило.

Для початку Вікі, за професією медсестра, перейшла на роботу на півставки, та ще з пониженням. Грошей і кар’єрних перспектив від цього стало значно менше, зате вільного часу набагато більше.

Потім, не довго думаючи, пішла і просто записалася в мовну школу. З’ясувалося, що її вік зовсім не заважає вивченню мови. Через рік занять вона говорила не без труднощів, але зовсім не гірше, ніж інші студенти, які починали разом з нею.

З другою мрією виявилося складніше. Навчитися співати і виступати з концертами — це не англійську вивчити.

«Я завжди думала, що просто не народжена для співу, — зізнається Вікі. — І, щоб займатися музикою, потрібно бути не мною, а кимось іншим».

Вікі знайшла вчителя і стала брати уроки гри на фортепіано — благо часу у неї тепер було багато. Потім, насилу подолавши страх, прийшла записуватися в хор. І її з задоволенням прийняли!

Сьогодні Вікі співає і успішно виступає з концертами. Звичайно, це безкоштовні концерти, які Вікі з друзями організують заради власного задоволення. Ну і що? Радості від цього не менше. І публіки збирається більше, ніж достатньо.

Одним словом кажучи, з’ясувалося, що для того, щоб здійснити свою мрію — навіть найнеймовірнішу— потрібно просто спробувати це зробити і не хвилюватися про думку оточуючих.

Вікі згадала, що у неї є давня знайома, яка працює в рекламному агентстві.Зателефонувала їй і прямо поцікавилася, чи немає ролі для жінки її віку? Виявилося — є. Вікі Морон пройшла кастинг і знялася в рекламі Кока-Коли, а потім в телемагазині, а потім в рекламі одного з найбільших іспанських банків.

«Зйомки в рекламі були суцільною розвагою, — каже Вікі. — Ну і, звичайно, коли мене почали впізнавати пацієнти у лікарні і просто люди на вулицях, було страшенно приємно».

Осмілівши, Вікі Морон зважилася подолати свій страх моря. Вона купила собі човен — маленький одиночний вітрильний катамаран. Поступово навчилася  ним керувати, і тепер кожні вихідні виходить під вітрилом в море на кілька годин — зовсім одна. Вікі більше не боїться води. І навіть бере участь у змаганнях. І навіть в них перемагає.

Одиночний катамаран, до речі, виявився одним з найбільш швидкісних способів переміщення під вітрилом. І Вікі, натренувавшись, тепер літає по морю із завидною швидкістю. І не особливо нервує навіть тоді, коли з-за високої швидкості її катамаран перевертається на поворотах.

Зараз Вікі Морон 56 років. Завдяки рішенням, прийнятим у 50, її життя сьогодні набагато повніше й щасливіше, ніж раніше. Сама Вікі вважає, що в 50 вона почала нове життя. Вона так і каже — «моє друге життя». Нове життя відрізняється від попереднього тим, що Вікі почала робити все для втілення своїх бажань. І тепер — так і живе, щодня отримуючи величезне задоволення від життя.

— Це раніше я думала, розмірковувала, оцінювала перспективи і можливості, — каже вона, — А зараз просто, як захочу чого-небудь, так одразу піду і спробую!

В неділю, якщо Вікі не йде в море на вітрильнику, вони з чоловіком їдять паелью на березі. Паелья страшно смачна, досить жирна і важка, з креветками та іншою морською живністю. Доївши паелью, Віки з чоловіком обов’язково випивають по чашці міцної кави, щедро розведеної лікером Бейліс.

— Разом з лікером потрібно додавати в каву молока, — пояснює мені Вікі, — Тоді ще смачніше виходить! Ми додаємо молока. Дійсно, смачніше!

— Ну, що, по морозиву? — запитує Бой Руїс, чоловік Вікі, коли їх чашки порожніють.

Недільного ранку на березі, після паельї і кави, 56-річна Вікі і 59-річний Бой Руїс їдять морозиво з вафельних стаканчиків, дивляться на море і посміхаються, цілком задоволені життям.

Вони разом вже тридцять шість років.

Вікі Морон тренується майже кожні вихідні в клубі Maritim Cubelles

Правила щастя Вікі Морон

  • З віком на своєму досвіді розумієш, що більшість проблем у підсумку можна вирішити, якими б складними вони не здавалися. Тому можна не нервувати.
  • Не чекайте відповідного моменту, щоб робити те, що вам подобається. Після п’ятдесяти для цього всі моменти — відповідні.
  • Після п’ятдесяти, якщо ти чогось хочеш, значить, ти це можеш.

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *