20 Вересня, 2024
Як вирішити проблему: цей спосіб працює навіть у бизвихідному становищі

Як вирішити проблему: цей спосіб працює навіть у бизвихідному становищі

“Щоб розслабити один м’яз, треба напружити інший”.

Так один лікар сказав пацієнтові. Абсолютно вірно. А у житті це працює так. Якщо виникли проблеми в сім’ї і ви ніяк не можете їх вирішити, поки немає коштів і можливості, нічого від вас не залежить, – треба всю свою увагу переключити на роботу. Зайнятися кар’єрою, може нову роботу почати шукати, щось кардинально змінити…

Якщо виникли проблеми на роботі, які теж поки що не підлягають вирішенню, немає ресурсів для цього, – треба зайнятися питанням здоров’я. Наприклад, вилікувати зуби чи почати займатися спортом. Якщо зі здоров’ям виникли проблеми і поки що немає можливості їх кардинально вирішити, треба не тільки терпляче проходити лікування, – треба зайнятися роботою, особистим життям чи творчістю.

Можна довго перераховувати проблеми, які іноді неможливо вирішити. Вони не піддаються рішенню, та й усе. Треба чекати та терпіти. Але є засіб для покращення ситуації – треба всі свої зусилля чесно докласти у зовсім іншій галузі, де все залежить від вас. Або багато що…

Нерозв’язна проблема – вона наче спазм, на кшталт паралічу. І мозок вже втомився думати, шукати вихід із замкнутого кола, вже “перегрівся та завис”. Треба докласти зусиль в іншому, в тому, що є доступним і піддається вашому впливу.

Ви здивуєтеся, але незабаром почне вирішуватись та проблема, яка ніяк не вирішувалася. Почнуться поліпшення, з’являться можливості, можна буде зітхнути вільно і щось вигадати. Рішення прийде само по собі, так часто буває. Ситуація “розслабилася”, вийшла зі стану паралічу та ступору, стала м’якою та податливою. Іноді вона взагалі вирішується без наших зусиль.

Цей спосіб працює у розпачі, коли нічого зробити не можна. Насправді можна. Тільки в іншій області, у тій, де від наших зусиль щось залежить. Через деякий час почнеться поліпшення там, де все було погано.

Анна Кір’янова

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *