19 Вересня, 2024
Якщо ви вважаєте себе самотніми, прочитайте цей текст

Якщо ви вважаєте себе самотніми, прочитайте цей текст

А що ви знаєте про самотність? ..

«У північній частині Тихого океану вже 20 років плаває самотній кит, який не може спілкуватися з родичами, тому що розмовляє не на тій частоті. Найбільш самотній кит у світі – по імені «52 Герца», співає свою пісню, але ніякий інший кит йому не відповість, бо не чує. Ось так і триває його подорож по океанах в повній самоті. Справа не в тому, що він не намагається спілкуватися з одноплемінниками, він робить це постійно, справа в тому, що кит співає так високо, що ніякий інший кит не зможе йому відповісти. Решта китів спілкуються на частотах 15-25 Герц, а це нереальна різниця. Кит, швидше за все, приречений на вічне блукання на самоті по безкрайніх просторах».

А ось тепер задумайтесь, як це нереально страшно перебувати в повній самоті. Не знаю як у вас, але у мене від цієї думки все всередині перевертається. Цей величезний ссавець пливе в товщі води, шукає рідних, співає, що є сили свої пісні, з кожним днем ​​втрачаючи надію. Ви думаєте він кит, він не розуміє, не відчуває. Повірте, розуміє і відчуває! Відчуває те, що надії немає. Він тикає своїм величезним носом в чорний, нескінченний простір … Шукає, кличе, але у відповідь тиша. Мокра і холодна …

А тепер питання! Ви говорите, що ви самотні? Ви, які живете серед собі подібних! Серед тих, хто може вас чути, бачити, відчувати! За умови, що ви, звичайно, будете говорити …

Ви маєте можливість попросити, пояснити, сказати, обговорити. І не махайте негативно головою, маєте, якщо захочете!

А він не має. Він хоче, але не може. Фізично.

Ваша самотність, моральна! І вона буває тільки якщо Ви захочете. Так, десь не зрозумілі, десь не прийняті, але! Змініть, перегляньте, подумайте! і ви зможете.

Його ж самотність – фізична. Гола, чорна, безнадійна. Тому, що змінити він нічого не може …

Ми залишаємося на самоті на день, два, тиждень, як тут же включається паніка. Ми шукаємо випадкових попутників, швидкоплинних перехожих, хоч когось з ким можна скоротати час, день, життя. За пляшкою, чашкою кави, в спільному ліжку … Тільки б заповнити порожнечу, тільки б не залишатися наодинці з собою! А він 20 років, в повній дзвінкій тиші, з якої немає виходу. І після цього ви говорите, що самотні?

Автор: Василина Савицька

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *