Ця заготівля з буряка може використовуватися не тільки для борщу, але і для приготування різних страв, як перших, так і других, салатів.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- буряк відварений, 2.5 кг;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, 3 ст. л;
- оцет 9%, 3 ст.л;
- олія соняшникова, 150 мл.
Процес приготування
Я завжди вибираю буряк, який забарвлений у темний колір, без білих прожилок у середині овочів. Насичений і однотонний колір говорить про те, що буряк солодкий, отже і заготівля буде дуже смачною.
Відварюємо буряк, остудити і чистити, натираємо на великій тертці або на тертці для корейської моркви.
Заправляємо сіллю і цукром, олією та оцтом, перемішуємо.
Тушимо після закипання 30 хвилин, потім пробуємо на сіль і цукор, кислоту, якщо щось необхідно додати на ваш смак, додавайте.
Розкладаємо салат у стерилізовані баночки, закручуємо стерилізованими кришками.
Укутуємо банки рушником і залишаємо остигати в приміщенні.
Зберігаємо консервацію в коморі або підвалі, стояти вона може кілька років.
Цю заготівлю я додаю в борщ, роблю простий салат із часником, використовую для салатів з оселедця, додаю до тушкованих овочів з картоплею, а також роблю вінегрет.