Таке овочеве асорті на зиму – це чудовий варіант урізноманітнити своє меню харчування в холодну пору року, коли немає городніх овочів. Салат виходить із яскравим, свіжим ароматом, дуже красиво та апетитно виглядає.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- огірки, помідори по 2 кг;
- болгарський перець, 1 кг;
- цибуля, 600 г;
- морква, 400 г;
- часник, по 2 зубчики;
- перець, 7 шт;
- лавровий листок, по 1 невеликий шт;
- кріп парасольки;
- сіль по 1 ч.л;
- цукор, 1 ст.л;
- оцет 9% по 2 ст.л.
Процес приготування салату на зиму з маринованих овочів
Я закриваю цей салат у літрові банки, тому всі спеції та зелень, оцет, дано з розрахунку на 1 літрову банку. Якщо ви закриватимете салат у баночки по 500 г, тоді сіль, цукор і оцет зменшуєте в 2 рази.
Овочі ріжемо у довільному порядку, так, як ви робите це зазвичай. Змішуємо овочі.
У чисті банки розкладаємо спеції, часник, зелень.
Розкладаємо салат у банки, трохи ущільнюємо.
Насипаємо в кожну банку сіль та цукор, вливаємо оцет і заливаємо чистою водою до верху.
Накриваємо банки стерилізованими кришками та ставимо їх у каструлю на рушник.
Наливаємо в каструлю холодну воду.
Коли вода закипить у банках та каструлі, стерилізуємо 15 хвилин.
Закриваємо кришками, перевертаємо банки і накриваємо їх до остигання.
Зберігаємо їх у підвалі або в коморі.
Овочеве асорті виходить просто дивовижним, з натуральним смаком салату зі свіжих овочів.