Тісто, зроблене на відварі картоплі, має чудові якості: м’яке і пухнасте, довго залишається свіжим, не вбирає в себе олію при обсмажуванні, може готуватися як у сковороді, так і в духовці.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- відвар із картоплі теплий, 300 мл;
- дріжджі свіжі, 15 г;
- сіль, 1 ч.л;
- цукор, 2 ч. л;
- олія соняшникова, 2 ст.л;
- борошно, близько 600 г.
Для приготування начинки необхідно:
- картопля, 700 г;
- цибуля, 2-3 шт;
- вершкове масло, 50 г;
- сіль, перець, зелень.
Процес приготування
Картоплю відварюємо та в окрему ємність зливаємо відвар. Робимо картопляне пюре з обсмаженою цибулею, вершковим маслом та зеленню, спеціями за смаком. Залишаємо остуджуватися.
У теплий відвар висипаємо цукор, дріжджі, перемішуємо.
Борошно просіюємо і всипаємо частину в масу, солимо і перемішуємо.
Ще додаємо частину борошна та вимішуємо руками.
Борошна вам може знадобитися менше, тому не всипайте все, а добре вимішуйте.
Додаємо олію і вимішуємо м’яке, не дуже липке.
Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці. Таке тісто чудово підходить для машинного вимішування.
Ділимо тісто на порційні шматочки руками, змащеними олією, накриваємо плівкою та залишаємо на 10 хвилин.
Відкриваємо тісто і залишаємо на 5 хвилин, щоб зникла липкість.
Формуємо пиріжки з картопляною начинкою.
Обсмажуємо пиріжки на сковороді в олії до рум’яності з двох сторін на невеликому вогні.
Пиріжки виходять дуже пишними, м’якими, апетитними, рум’яними, чудово поєднуються зі сметаною або розтопленим вершковим маслом.