Кабачок відмінно підходить в якості добавки для котлет з м’яса: страва виходить дуже соковитою, ніжною, не жорсткою. Такий варіант навіть кращий, ніж додавання батона та картоплі, так як кабачок ще й додає свого цікавого смаку.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- фарш будь-який, 500 г;
- кабачок, 1 шт;
- цибуля, 1 шт;
- часник, 2 зуб.;
- яйце, 1 шт;
- манна крупа, 2 ст.л;
- сіль, суміш перців, спеції, кріп.
Процес приготування котлет з кабачками
Кабачок натираємо на середній тертці та віджимаємо від соку.
Змішуємо фарш з кабачком, тертою цибулею та часником, яйцем.
Всипаємо манну крупу, масу дуже добре вимішуємо, солимо і заправляємо спеціями, дрібно нарізаним кропом.
Залишаємо фарш на 10 хвилин.
Панірувати котлети ви можете в борошні, панірувальних сухарях.
Формуємо котлети, паніруємо і обсмажуємо на розігрітій олії, невеликому вогні до рум’яності з двох сторін.
Якщо ви боїтеся, що вони не дуже засмажилися, тоді укладаємо котлети у форму, перекладаємо шматочками вершкового масла, кладемо листок лаврового листа і протушковуємо у вже розігрітій духовці до 200 градусів близько 10 – 15 хвилин. Можна додати кілька ложок води.
Подаю такі ніжні котлетки з соусом із майонезу та гірчиці або зі сметани, кропу та часнику.