Такі баклажани стануть ідеальним доповненням до будь-яких гарнірів. Наприклад, дуже смачно зі смаженою картоплею або пюре, по-селянськи в горщиках.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани 1.5 кг;
- перець болгарський 3 шт;
- часник 1 головка;
- рослинна олія 60 мл;
- оцет 9% 25 мл;
- цукор 1.5 ст. л;
- сіль 1 ст. л.
Процес приготування
- Баклажани ріжемо брусками. Якщо ви не впевнені в сорті овочів, тоді посипаємо сіллю і залишаємо на 20 хвилин, щоб сіль вивела гіркоту. Але сьогодні майже немає таких баклажан з гіркотою, тому цей етап пропускайте.
- Солодкий перець і часник подрібнюємо за допомогою блендера на дрібні шматочки.
- Баклажани кидаємо в киплячу воду і після закипання варимо 5 хвилин, виймаємо в друшляк і даємо добре стекти.
- Баклажани змішуємо з подрібненими овочами, додаємо оцет і рослинну олію, сіль і цукор, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
- Розкладаємо гарячий салат в стерилізовані банки, закручуємо кришками і перевертаємо, укутуємо до охолодження.
Баклажани просто дивовижні, дуже смачні, з яскравим, апетитним ароматом. При подачі на стіл, можна трохи присипати грибною приправою і додати ложку рослинної нерафінованої олії.