Переходимо до приготування страви, яке тато все життя готує сам собі, каже, що тільки у нього печінка по-справжньому смачна, ніжна і соковита. У мами така не виходить.
Отже, сьогодні готуємо з печінки кролика, але можна взяти абсолютно будь-яку. Печінку розрізаємо на більш маленькі шматочки.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- печінка – 600 г
- цибуля – 3 шт.
- часник – 3 зубчики
- лавровий лист – 2 шт.
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- олія – для смаження
Три цибулини нарізаємо на півкільця. Не дрібніше, щоб після приготування вона чітко була видна. Батько говорить, що цибулі в даній страві багато не буває.
У сковороді розігріваємо олію і висипаємо нарізану цибулю. Обсмажуємо її до напівготовності.
Далі до цибулі додаємо 3 зубчики дрібно нарізаного часнику, перемішуємо і рівномірно розподіляємо цибулю і часник по сковороді.
Зверху викладаємо шматочки печінки, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
Через 1-1,5 хвилини акуратно перевертаємо шматочки печінки. Намагаємося, щоб печінка лежала на цибулі.
Коли печінка побіліла з двох сторін додаємо 2 лаврові листки і тепер уже перемішуємо все разом.
Обсмажуємо ще протягом хвилини і вимикаємо вогонь. Печінка приготована таким чином, завжди виходить м’якою, ніжною і соковитою.
Цей рецепт наш сімейний, по ньому готував ще мій дідусь, тому я з упевненістю рекомендую вам спробувати зробити саме так і ви закохаєтесь в цю страву! Це дуже-дуже смачно! З будь-яким гарніром, та й навіть просто зі шматочком свіжого хліба.