Це дуже смачна та ароматна закуска до будь-яких м’ясних страв. Особливо вдало поєднується з шашликами, домашніми ковбасками, запеченим у духовці м’ясним рулетом і т.д.
- цибуля 4 шт;
- сіль;
- зелень;
- сумах 1 ч.л;
- олія рослинна 3 ст. л.
Процес приготування
- Цибулю ріжемо кільцями. Можна використовувати звичайну, білу чи червону. Олію рослинну також беріть до смаку – можна й оливкову.
- Зелень будь-яку за смаком, за гарним пучком дрібно ріжемо.
- Цибулю зціджуємо від води, посипаємо сумами (пряність з оригінальним ароматом і смаком), змішуємо із зеленню і заправляємо рослинною олією.
- Настоюємо трохи, можна остудити 30 хвилин у холодильнику і подаємо до столу.
У такій цибулі ще смачно маринувати свіжі, обов’язково з грядки помідори, вони виходять пряними, як мариновані.