Пропонуємо вам скуштувати дуже смачну овочеву страву, від якої у захваті буде будь-який гурман.
Від цих овочів у китайському стилі просто неможливо відірватися. Для того щоб зрозуміти цей дивовижний смак, вам обов’язково треба їх приготувати. Подати їх можна, наприклад, до китайського смаженого рису. Така вечеря захопить усіх. Рекомендую спробувати всім.
Потрібні інгредієнти
- 1 велика морква
- 1 великий кабачок
- половина качана цвітної капусти
- половина червоного солодкого перцю
- половина жовтого солодкого перцю
- половина зеленого солодкого перцю
- 1 червона солодка цибулина
- маленька цибулина шалот
- 2 зубчики часнику
- 3 см кореня свіжого імбиру
- 1 столова ложка цукрового піску
- 1 столова ложка сливового вина
- 2 столові ложки рисового оцту
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 2 столові ложки кунжутної олії
- 2 столові ложки арахісової олії
- 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю
- 3–4 пера зеленої цибулі
Починаємо процес приготування:
- Насамперед очищаємо болгарські перці від плодоніжок та насіння. Нарізаємо брусочками.
- Такою ж формою ріжемо очищені моркву та кабачки.
- Цвітну капусту ділимо на маленькі суцвіття.
- Очищаємо цибулю і нарізаємо її четвертинками кільцями.
- Потім подрібнюємо імбир, часник та цибулю-шалот.
- Розігріваємо сковороду з арахісової олії. Відправляємо сюди підготовлені цибулю-шалот, часник та імбир. На сильному вогні обсмажуємо інгредієнти 1 хвилину. Потрібно постійно помішувати.
- Потім додаємо сюди решту овочів і продовжуємо готувати також на сильному вогні 30 секунд. Після чого вливаємо 100 мл води і тушимо все 2 хвилини.
- Тепер висипаємо цукровий пісок і вливаємо вино, соєвий соус та оцет. Крохмаль розводимо в невеликій кількості води та відправляємо до інших інгредієнтів. Все добре перемішуємо та продовжуємо готувати овочі ще 3 хвилини. Вогонь також має бути сильним.
- Після потрібного часу збризкуємо овочі кунжутною олією і присипаємо подрібненою зеленню. Відразу подаємо до столу.
Приємного апетиту!