Пропонуємо вам приготувати дуже смачний торт, який прикрасить ваш будь-який стіл.
Цей тортик вражає своїми відмінними смаковими якостями. Горіховий бісквіт, лимонний крем, ароматна вишня і ніжні збиті вершки: в це поєднання закохуєшся просто з першого шматочка. Його люблять як дорослі, і діти. Будь-яке свято з таким ефектним і смачним тортиком буде незабутнім. Зберігайте рецепт, готуйте та насолоджуйтесь.
Якщо сподобався рецепт не забувайте поставити лайк і поділитись з друзями.
Потрібні інгредієнти
- 5 білків
- 125 гр цукрового піску
- 150 гр мелений волоських горіхів
- 50 гр борошна
- щіпка солі
Для лимонного крему
- 5 жовтків
- 135 гр цукрового піску
- 750 мл молока
- 60 гр крохмалю
- 40 мл лимонного соку
- 1 чайна ложка лимонної цедри
- 200 гр вершкового масла
Додатково
- 300 гр замороженої вишні
- 30 гр цукрового піску
Для топінгу
- 200 мл жирних вершків
- 25 гр цукрової пудри
Починаємо процес
- Насамперед в окрему ємність відправляємо білки і, використовуючи міксер, збиваємо їх до пишності. Після чого в три етапи додаємо цукровий пісок, не зупиняючись у процесі збивання. Доводимо до міцних піків.
- Тепер змішуємо мелений волоський горіх з борошном і додаємо цю суміш у білкову масу. Акуратно перемішуємо лопаткою знизу верх.
- Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо підготовлене тісто. Поступово розподіляємо і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Після потрібного часу залишаємо остигати.
- Після чого в окремій ємності об’єднуємо жовтки та 50 гр цукрового піску.
- Тепер у каструлю відправляємо молоко. Воно має бути холодним. Додаємо цукровий пісок, лимонну цедру та крохмаль. Перемішуємо та ставимо на вогонь. Доводимо до гарячого стану, але не кипіння. Потім переливаємо до жовтків, перемішуємо та повертаємо в каструлю. Варимо до загустіння. Вогонь має бути мінімальним.
- Після закінчення потрібного часу вливаємо трохи лимонного соку і чекаємо бажаної консистенції. Потім знімаємо з вогню та накриваємо в контакт харчовою плівкою. Це ми робимо для того, щоб не утворилася скоринка. Залишаємо в такому вигляді остигати.
- Тепер кладемо вишню в каструлю і ставимо на вогонь. Додаємо цукровий пісок та доводимо до кипіння. Після чого даємо залишити кілька хвилин і проціджуємо.
- Розм’якшене масло, використовуючи міксер, збиваємо до пишності. Після чого додаємо підготовлений лимонний курд і добре перемішуємо.
- Потім в окремій ємності об’єднуємо вершки та цукрову пудру. Використовуючи міксер, збиваємо.
- Бісквіт розрізаємо навпіл і змащуємо одну частину кремом. Викладаємо половину ягід і накриваємо другим коржем. Потім повторюємо шари. Прикрашаємо збитими вершками і присипаємо волоськими горіхами.
Приємного апетиту!