Вчора готувала чергову заготівлю і з великим задоволенням ділюся з вами своїм рецептом її приготування. І так: РЕЦЕПТ СМАЧНОЇ ЧАСНИКОВОЇ ПАСТИ ????????З ЧАСНИКОВИХ СТРІЛОК яку в нашій сім’ї всі дуже люблять.
Приготування:
- Часникові стрілки 1 кг,
- 4 ст ложки цукру,
- 2 ст ложки солі,
- 1 столова ложка лимонного соку, (можна оцту)
- 100 гр. олії
У мене трохи більше 1,9 кг стрілок ????, тому всі пропорції збільшила.
Часникові стрілки миємо ????, трохи обсушуємо і нарізаю на 2-3 частини, прокручуємо через м’ясорубку (можна в блендері до консистенції пасти), далі додаємо цукор і сіль, олію (за бажанням), столову ложку лимонного соку або оцту насиченого зеленого кольору, я додала саме лимонний сік), ретельно все перемішуємо.
Даємо настоятися протягом 15-20 хвилин. Далі розкладаємось нашу пасту в заздалегідь простерилізовані банки, закриваємо кришками, зберігаємо строго в холодильнику.
Часникова паста ???? ідеальна для приготування соусів, салатів, других та перших страв, вона чудово зберігається в холодильнику протягом 3,5 місяців.
Також якщо ви хочете зберегти її на всю зиму, використовуйте порційні форми для льоду, заморозьте і зберігайте кубики в контейнері в морозилці.
ЧАСНИКОВА ПАСТА ????, ідеальна до свіжої відвареної картоплі, картопляних дерунів, кабачкових оладок і до м’яса, шалено смачно, всім рекомендую від душі, це правда шалено смачно і головне – корисно.