Пиріг із настільки ніжною начинкою, ви точно ще не готували. Просто спробуйте цей простий, але дуже смачний рецепт.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт.;
- цукор, 3 ст. л;
- сметана, 200 г;
- сіль, дрібка;
- олія соняшникова, 3 ст.л;
- розпушувач, 10 г;
- борошно, 180 г.
Для приготування начинки необхідно:
- сир домашній, 350 г;
- яйця, 2 шт.;
- манна крупа, 2 ст.л;
- цукор, 3 ст. л;
- ванілін за смаком;
- абрикоси чи інші фрукти, ягоди, 4 – 5 шт.
Процес приготування
З’єднуємо яйця з цукром та сіллю, збиваємо масу до пишності.
Додаємо сметану та збиваємо до однорідності. Вливаємо олію, збиваємо.
Борошно просіюємо та з’єднуємо з розпушувачем, збиваємо.
Ванілін додавайте за смаком та бажанням. Вимішуємо густе тісто.
Для начинки змішуємо всі продукти та перемішуємо вилкою або лопаткою, можна перебити занурювальним блендером.
Змішуємо начинку зі шматочками абрикосу.
Форму застеляємо пергаментом, виливаємо тісто.
У середину викладаємо начинку, розрівнюємо посередині лопаткою і зверху викладаємо шматочки абрикоса.
Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, по краю пирога, там, де бортики тіста, перевіряйте готовність шпажкою.
Охолоджуємо трохи у формі, потім її прибираємо та остуджуємо.
Дивовижний за текстурою тіста, м’який, з повітряною начинкою з яскравим ароматом і смаком абрикосовий пиріг, це відмінний варіант для сніданку і полудня.