Закусочні торти вже давно є на наших святкових столах. Це зручна, ситна і смачна страва, яку можна робити з різними начинками.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- тостовий хліб, 2 упаковки;
- курячі грудки, 2 шт;
- зелена цибуля та зелень;
- ріккота, 200 г;
- мак, 1 ст. л;
- волоські горіхи, 80 г;
- сік половини лимона;
- яйця, 6 шт.;
- майонез, 2 ст.
- оливки, 50 г;
- часник, 2 зубчики;
- олія соняшникова, 50 мл;
- вершковий сир, 400 г;
- сметана, 1 ст.л.
Процес приготування закусочного торта
Закусочний торт викладаємо у будь-яку форму та формуємо його шарами.
Грудку запікайте в духовці або відваріть зі спеціями.
Ріжемо м’ясо кубиками і змішуємо з сиром та зеленою цибулею, маком, зеленню, подрібненими волоськими горіхами, попередньо обсмаженими. Вливаємо сік лимонний, перемішуємо.
Накриваємо плівкою та ставимо в холодильник.
Терті яйця змішуємо з цибулею та нарізаними оливками, заправляємо майонезом, перемішуємо.
Нарізану петрушку та часник перебиваємо в блендері, солимо масу та перчимо, заправляємо рафінованою рослинною олією та перебиваємо до однорідності.
Вершковий сир змішуємо з зеленим соусом.
У хліба відрізаємо скоринки та викладаємо шматки у форму нижнім шаром.
Викладаємо начинку з м’яса, шар хліба, яєчний шар, хліб, сирний шар, хліб.
Накриваємо плівкою, притискаємо та відправляємо на 3 години у холодильник.
Зверху змащуємо торт сиром або майонезом, прикрашаємо на свій смак і подаємо на святковий стіл.
Смачний, красивий та апетитний закусочний торт обов’язково сподобається всій вашій родині та гостям.