1 Жовтня, 2024
Як позбутися плісняви у ванній. Засіб, який допоможе відмити шви між плиткою

Як позбутися плісняви у ванній. Засіб, який допоможе відмити шви між плиткою

З часом між швами плитки з’являється пліснява та швидко поширюється по ванній кімнаті. Головною причиною появи плісняви є підвищений рівень вологості та тепло. Боротися з грибком можна за допомогою професійних або народних засобів.

Народні методи.

Перекис водню ефективно видаляє чорну плісняву. Він має антибактеріальну дію. Полийте грибок перекисом водню, залиште на 15 хвилин та почистіть губкою.

Також, можна використовувати ефірні олії, бо вони мають антисептичну дію. Розведіть 1 ч. л. ефірної олії в 1 склянці теплої води. Перелийте в пульверизатор та обприскайте ділянки з грибком. Залиште на 60 хвилин та потім почистіть губкою.

Оцтова кислота знищує плісняву. Налийте оцет в пляшку з пульверизатором, обприскайте шви між плиткою та залиште на 60 хвилин. Ретельно почистіть губкою та промийте водою.

Сода, також, добре видаляє цвіль. На 1 склянку теплої води додайте 1 ч. л. соди. Змочіть розчином поверхню з пліснявою та залиште на 20-30 хвилин. Очистіть за допомогою щітки.

Спеціалізовані засоби.

Їх можна придбати в магазинах хімії.

Cilit Bang добре видаляє плісняву з керамічної, акрилової та пластикової поверхонь. В цьому засобі відсутній відбілювач.

Mildew remover — підходить для будь-яких поверхонь.

Mellerud — підходить для пластикових, металічних поверхонь та кахлю.

Vanish містить перекис водню, тому його можна використовувати для ретельного очищення грибків між плиткою та у важкодоступних місцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *