Помідори в такому маринаді виходять дуже смачними, а сам маринад можна використовувати для квашення капусти. Мед покращить смакові властивості помідорів.
Складові:
- Помідори 350 гр.;
- Кріп;
- Лавровий лист;
- Листя смородини та вишні;
- Часник 3 зуб.;
- Сіль 1 ч. л.;
- Мед 1 ч. л.;
- Оцет харчовий 0,5 ст. л.
Спосіб приготування:
- Обирайте щільні томати та без пошкоджень.
- Покладіть в банку зелень, помідори, часник та перець.
- Додайте сіль, мед та оцет.
- Залийте кип’яченою водою та накрийте кришкою.
- На дно каструлі покладіть рушник, налийте воду та встануть банки.
- Після закипання стерилізуйте протягом 7 хвилин.
- Закатайте кришками, поставте догори дном та залиште до повного охолодження.
- Зберігайте в підвалі або коморі.
- Такої кількості інгредієнтів вистачить на 0,5 літрову банку.