М’яке, ніжне, ароматне, з легкою пікантною ноткою сало або грудинка за одним із найпростіших рецептів із мінімумом добавок.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- грудинка, 2 кг;
- соєвий соус 1.200 л.
Процес приготування
Грудинку вибирайте так, щоб було багато сала та м’яса.
Беремо велику каструлю, щоб м’ясо добре вмістилося і при варінні не витікала рідина.
Заливаємо грудинку соєвим соусом так, щоб він покрив м’ясо, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і готуємо 1 годину. Періодично перевертайте шматки, щоб добре і рівномірно проварювалися.
Вимикаємо вогонь, залишаємо у маринаді на 10 хвилин.
Виймаємо із соусу, даємо стекти, протираємо паперовими рушниками та остуджуємо.
Загортаємо пергаментом і відправляємо в холодильник, щоб м’ясо і сало застигло.
Можна подавати і в гарячому вигляді, така багата на смак і соковита закуска, підходить до різних гарнірів. А в холодному вигляді – це акуратна та ароматна нарізка на святковий стіл та просто на бутерброди до сніданку. За цим рецептом ви можете готувати різне м’ясо, тільки яловичину вам доведеться проварювати довше, якщо свинина без сала, тоді також варіть її 1.5 години. Курячі грудки можна проварити близько 30 – 40 хвилин.